Търсене на
контакти на фирми
 

Български и румънски компании се срещат в София на първия по рода си стартъп обмен - StartUp Bridge

Български и румънски компании се срещат в София на първия по рода си стартъп обмен - StartUp Bridge

Пилотното събитие StartUp Bridge Romania-Bulgaria ще се случи в София на 19.06.2017 г. (понеделник) в Microsoft Innovation Center Bulgaria в „София тех парк“. Организатор е Асоциацията на българските лидери и предприемачи – ABLE, в партньорство с българския преакселератор Start it Smart и румънската фондация Romanian Business Leaders.

Целта на StartUp Bridge Romania-Bulgaria е да свърже български стартиращи компании с румънски такива в съответните индустрии, за да обменят опит, добри практики и информация за това как могат да си бъдат полезни при навлизане в съседния пазар. Изграждайки дългосрочно сътрудничество с ясно измерими цели за двете страни ще помогне на стартъпите да намерят взаимни ползи и да работят за постигането им.

Сред гостите на събитието освен стартиращи фирми от двете държави в секторите строителство и възобновяема енергия, IT, недвижими имоти, обучения и HR и други, ще бъдат и Н.Пр. Йон Гaлеа, посланик на Румъния в България, Раду Молдован търговски съветник към Румънското посолство, Надя Султанова, директор на отдел „Инвестиционен анализ“ в Sofia Investment Agency и Стефана Здравкова, изпълнителен директор на eMAG Bulgaria.

За да участвате в събитието е необходима безплатна, но задължителна регистрация в Eventbrite.

За ABLE

Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) е неправителствена организация, създадена от участници в програмата на Младите български лидери (BYLP). Мисията на ABLE е да подкрепя предприемачеството в България, както и да насърчава развитието на активно гражданско общество. Асоциацията има над 200 членове, със създадени над 40 компании, които активно работят за осъществяването на положителна промяна в България.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави