Търсене на
контакти на фирми
 

Ще развиваме търговско-икономическите отношения с Румъния

Ще развиваме търговско-икономическите отношения с Румъния

Ще продължи развитието на търговско-икономическите отношения с Румъния, като бъдат насърчени съвместни инициативи и бизнес форуми  между двете държави. Това е казал икономическият министър на страната ни Емил Караниколов на среща с румънския посланик у нас Н. Пр. Йон Гъля. На срещата са обсъдени двустранните търговско-икономически отношения, организирането на бизнес форум и заседание на Работната група за икономическо сътрудничество между двете страни тази година в България.

През миналата година стокообменът между страната ни и северната ни съседка е нараснал със 7,26%, посочва посланик Гъля. По думите му в Румъния има 2277 търговски дружества с българско участие с капитал от 155.98 млн. евро. През 2016г. двустранният стокообмен възлиза на близо четири милиарда евро, като в сравнение с 2015 г. българската страна увеличаване износа си с 9.6 %, отчитат от икономическото министерство.

Двете страни са се договорили в края на септември или началото на октомври да бъде организирано Петото заседание на Работната група за икономическо сътрудничество. То ще е съпътствано от двустранен бизнес форум./Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави