Търсене на
контакти на фирми
 

Чакаме 10 хил. работници за туризма от чужбина

Чакаме 10 хил. работници за туризма от чужбина


"Прогнозите за летния туристически сезон са за възможен ръст между 3 и 7%", заяви в Пампорово зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, цитирана от Дарик.
Ранните записвания също потвърждават очакванията за увеличение - към май висококатегорийните хотели са били почти напълно резервирани.

За очакваните работници от чужбина за летния сезон, заместник-министърът коментира, че това е по-бързото решение на проблема с недостига на туристически кадри.

Ирена Георгиева предполага, че чуждестранните кадри за изпълнителски персонал за летния туристически сезон ще бъдат в рамките на 5000-10 000, предимно от Украйна и Молдова, съдейки по данните, които представят работодателите.

"В Министерството на туризма има идея да се създаде център за квалификация и преквалификация на кадри, което да реши въпроса в по-перспективен план. Имаме амбиция да създадем предпоставки за по-перспективно решаване на проблема, предизвикателството е да си създадем тези кадри, а бизнесът да ги направи заинтересувани да работят за него", смята Ирена Георгиева.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави