Търсене на
контакти на фирми
 

Ако влезем в еврозоната, левът няма да се обезцени

Ако влезем в еврозоната, левът няма да се обезцени

Няма никакъв риск българският лев да се обезцени, ако влезем в еврозоната. Това няма да доведе нито до увеличение на инфлацията, нито до повишаване на платежните баланси. За България е важно, че ако се присъедини към ERM2 ще трябва да направи някои реформи, които в последните години останаха на заден план. Това заяви икономическият експерт Владимир Каролев в студиото на „България он ер”.

Той коментира и  думите на премиера Бойко Борисов по време на дискусията "Европа отново на път", в която премиерът заяви, че еврозоната е задължителна.

"Борисов е прав. Всички страни, членки на Европейския съюз, които са приели клаузата за присъединяване към т. нар. валутно-обменен механизъм (ЕRM2) ще трябва да го сторят, въпреки че влизането не е обвързано със срок", посочи Владимир Каролев.

"В момента 19 от държавите в ЕС са въвели еврото като своя национална валута. Дания и Обединеното кралство например се различават с това, че имат отделна уговорка за "неучастие", която им позволява да останат извън еврозоната", каза още той.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави