Търсене на
контакти на фирми
 

ЕС и Китай затоплят отношенията в спора за автомобилите

ЕС и Китай затоплят отношенията в спора за автомобилите

Китай и Европейският съюз проведоха разговори за напредък и сътрудничество в редица области, включително тези на автомобилната индустрия. Това съобщи "Ройтерс", позовавайки се на китайското министерство на промишлеността и информационните технологии.

"Китай отдава голямо значение на сътрудничеството с ЕС в областта на индустрията и има желание да работи със Съюза за задълбочаване на взаимноизгодното и печелившо сътрудничество и постигане на общо развитие", заяви заместник-министърът на индустрията и информационните технологии Син Гуобин след среща с Керстин Йорна, генерален директор на Европейската комисия за вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и малки и средни предприятия.

През есента Европейската комисия официално започна разследване за държавните субсидии за китайски електрически автомобили. Европейската комисия започна официално разследване на китайските електромобили То дойде след натиск от френското правителство, което настоява за укрепване на индустриалната защита на Европа срещу бързо развиващата се индустрия за електрически превозни средства в Китай. Но това предизвика безпокойство в Германия, чиято автомобилна индустрия е силно представена на китайския пазар, че Пекин може да предприеме ответни мерки, разпалвайки  пълномащабна търговска война./actualno.com


 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави