Търсене на
контакти на фирми
 

"Лулис Мел" купува 30 дка земя в индустриалната зона в Божурище

Кипърската компания "Лулис Мел" ще купи 30 декара земя в икономическата зона в Божурище за изграждане на мелница за брашно. Министърът на икономиката Теодор Седларски е дал разрешение за това, съобщиха от ресорното ведомство в петък.

В края на 2016 г. "Лулис Мел" получи сертификат за първокласен инвеститор. Кипърската компания планира да инвестира 18 млн. лв. в изграждането на съвременна производствена база с капацитет от 150 т брашно на денонощие. Инвестицията ще осигури 48 нови работни места.

Икономическата зона в Божурище е собственост на Национална компания "Индустриални зони", чийто принципал е Министерството на икономиката.

Разрешенията за покупката на земята са били издадени от министъра на икономиката в оставка Божидар Лукарски. Сега се налага тяхното преподписване заради новоприетия подробен устройствен план и установеното разминаване в площта на имотите. Преговорите за цената на сделката предстоят.

С действието си министър Седларски демонстрира приемственост по един от основните приоритети на министерството за привличане на инвестиции в българската икономика, които да гарантират създаването на допълнителна добавена стойност и създаването на работни места, е посочено в съобщението./Mediapool

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави