Търсене на
контакти на фирми
 

МС одобри промени в Стратегическия план, касаещи инвестициите в земеделски стопанства

МС одобри промени в Стратегическия план, касаещи инвестициите в земеделски стопанства

С решение на Министерски съвет са приети редица промени по Стратегическия план на България до 2027 г. Част от тях се отнасят до една от най-атрактивните интервенции за земеделските стопани, а именно тази за инвестиции в стопанствата.

Чрез въведените промени е определен нов максимален размер на допустимите разходи за инвестиции. Освен това са прецизирани и изискванията за изпълнение на дейности по различните направления в интервенцията за инвестиции.

Актуализиран е максималният размер на допустимите разходи за кандидати земеделски стопани и определяне на общ максимален размер на разходите за един кандидат по интервенцията.

Прецизирани са изискванията за изпълнение на дейности за подкрепа и дейности, свързани с производство на електроенергия за ВЕИ.

Определен е нов максимален размер на допустимите разходи за един кандидат за периода на прилагане на интервенцията и за един проект – до 1 000 000 евро.

Определен е нов максимален размер на допустимите разходи за инвестиции в земеделска техника за един кандидат за периода на прилагане на интервенцията – до 450 000 евро.

Определен е нов общ максимален размер на допустимите разходи за интервенции ІІ. Г.1 и ІІ. Г.1.1 за един кандидат за периода на прилагане на интервенциите – до 1 800 000 евро.

Определен е нов общ максимален размер на допустимите разходи за интервенции ІІ. Г.1 и ІІ. Г.1.1 за инвестиции в земеделска техника за един кандидат за периода на прилагане на интервенциите – до 700 000 евро.

Повишава се максималния размер на допустимите разходи за един кандидат, съответстващ на определението за група/организация на производители от 2 000 000 евро на 2 500 000 евро.

По отношение на интервенцията за инвестиции в земеделските стопанства, насочени към опазване на компонентите на околната среда също се прилагат промени.

Актуализира се максималния размер на допустимите разходи за кандидати земеделски стопани и определяне на общ максимален размер на разходите за един кандидат по интервенцията.

Определен е нов максимален размер на допустимите разходи за един кандидат за периода на прилагане на интервенцията и за един проект – до 1 000 000 евро;

Определен е нов максимален размер на допустимите разходи за инвестиции в земеделска техника за един кандидат за периода на прилагане на интервенцията – до 450 000 евро;

Определен е нов общ максимален размер на допустимите разходи за интервенции ІІ. Г.1 и ІІ. Г.1.1 за един кандидат за периода на прилагане на интервенциите – до 1 800 000 евро;

Определен е нов общ максимален размер на допустимите разходи за интервенции ІІ. Г.1 и ІІ. Г.1.1 за инвестиции в земеделска техника за един кандидат за периода на прилагане на интервенциите – до 700 000 евро./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави