Търсене на
контакти на фирми
 

Министерство на младежта и спорта обявява „Програма за развитие на спорта за всички” за 2024 г.

Министерство на младежта и спорта обявява „Програма за развитие на спорта за всички” за 2024 г.
Основна цел 
 
Подпомагане на общественополезната дейност на спортни организации - лицензирани спортни федерации и национални спортни организации, за създаване на условия за развитието на физическата активност и спорта за всички.
 
Бенефициенти и обхват 
  1. Преки бенефициенти по програмата са спортни организации, развиващи спорта за всички, лицензирани многоспортови федерации, създадени по обединяващ принцип за практикуване на спорт, и национални спортни организации, наричани по-нататък „спортни организации”.                                                
  2. Непреки бенефициенти, за които се очаква да има ефект и полза в резултат на изпълнение на проектите на спортните организации по т. 1, са представители на различни групи от населението, практикуващи спорт по обединяващ принцип (хора в и над трудоспособна възраст, военнослужещи и служители от въоръжените сили, служители от системата на Министерството на вътрешните работи, служители от Националната служба за охрана или по друг обединяващ принцип в областта на спорта за всички) и спортно-туристическа дейност.
  3. В териториален аспект Програмата обхваща населените места в страната съобразно дейностите в одобрените проекти на спортните организации по т. 1.
  4. Във времеви аспект Програмата и дейностите в одобрените проекти се реализират ежегодно в рамките на календарната година.
Срок за кандидатстване: Проектите за финансово подпомагане по Програмата трябва да постъпят в деловодството на ММС до 17:30 часа на 8 декември 2023 година. За дата на подаване се счита датата на входящия номер на проекта, получен при постъпването му в деловодството на ММС, независимо от начина на подаване – директно в деловодство, чрез куриер или по поща.
 
Пълната информация и документите за кандидастване можете да намерите на страницата на Министерство на младежта и спорта. 
ngobg.info
 
 


 

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави