Търсене на
контакти на фирми
 

Софийски международен литературен фестивал

 Софийски международен литературен фестивал
Каним ви с огромна радост на единадесетото издание на Софийския международен литературен фестивал! И тази година той ще се състои на обичайното място в НДК (мраморното фоайе). Очакваме ви от 5 до 10 декември!
Фестивалът тази година ще бъде домакин на автори, които са прицелени в различни публики, работят в разнообразни жанрове и не на последно място - правят опити да обяснят съвремието и да посочат възможни траектории за онова, което ни очаква в бъдеще.
Сред тях са автори като Лейла Слимани (председател на журито, присъдило Международния Букър на Георги Господинов), Франко Морети, Стефан Хертманс, Дача Мараини и Нарине Абгарян.
Тазгодишното издание на фестивала категорично подновява заявката за високо равнище на селектираните автори и теми, като осигурява срещи с едни от най-актуалните имена в съвременната международна литературна сцена. Надяваме се публиката да посрещне с интерес и внимание всички събития от богатата програма и да съпреживеем заедно тези шест вдъхновяващи и смислени фестивални дни!
Фестивалът се организира от Асоциация „Българска книга“, част e от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява с подкрепата на Министерство на културата на България.

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави