Търсене на
контакти на фирми
 

Зелената производителност – един от акцентите на AGRITECHNICA 2023

Зелената производителност – един от акцентите на AGRITECHNICA 2023

Зелената продуктивност на фермите е един от акцентите на международното изложение AGRITECHNICA 2023, което се провежда от 12 до 18 ноември в Хановер, Германия.

В бъдеще ще бъде важно да се повиши производителността с по-малко използване и по-малък интензитет на суровините, като същевременно се опазват околната среда и природата. Това прави вдъхновението и решенията чрез технически и професионален прогрес още по-важни – AGRITECHNICA 2023 ще покаже идеи, които превръщат зелената продуктивност в реалност във фермите.

Детерминантите за успеха на глобалното селскостопанско производство нарастват. Наред с класиката на местоположението, пазарите, техническия прогрес и логистиката идват околната среда, климатът, приемането и регулирането. Това има пряко отношение към производството и инвестициите.

„През последните години светът на селското стопанство е засегнат от много предизвикателства: трудности при снабдяването със суровини, нарастващи разходи за материали и енергия, международни конфликти и нестабилност, но също така суша и изменение на климата. Нашата роля е да дадем на фермерите инструменти за подобряване на ефективността и производителността на земеделието, като същевременно оптимизираме оперативните резултати. Технологията играе ключова роля в това: тя подобрява потенциалните добиви и ефективността на вложените култури, като изисква все по-малко усилия и оптимизира процесите. Ето защо ние винаги присъстваме на Agritechnica, за да потвърдим нашата водеща роля в технологичните изследвания и разработки.“, коментира Карло Ламбро, президент на марката, New Holland Agriculture.

Според д-р Йоханес Сонен от отдела за управление на бизнеса и продуктите, DKE-Data, обменът на данни и свързаната с него работа в мрежа по веригата на селскостопанската стойност стават все по-важни с цел непрекъснато оптимизиране на процесите на селскостопанско производство.

А от John Deere залагат на иновативните технологични решения като начин за постигане на зелена продуктивност. „Очакваме водещото световно търговско изложение да даде отговори на въпроса как е възможно безпроблемното снабдяване с храни в светлината на текущите събития. Със своите иновативни технологични решения индустрията за земеделски машини има значителен принос за това. Под мотото на следващата AGRITECHNICA – зелена продуктивност – вдъхновение и решения – очакваме с нетърпение да представим нови продукти и решения, които подкрепят нашите клиенти при увеличаване на производителността и опазване на ресурсите.“, казва Тилман Кьолер, мениджър Публични комуникации, панаири и събития John Deere.

Основната задача на селското стопанство е продоволствената сигурност. Това се илюстрира от повтарящите се хранителни кризи. Продоволствената сигурност обаче трябва да се мисли в дългосрочен план. Фокусът върху по-устойчивото използване на нашите природни ресурси като почва, вода, атмосфера и биоразнообразие трябва да бъде допълнително засилен.

Необходима е интеграция на ноу-хау, иновации и технологии, за да се развие добивът и производителността до едновременно високо и устойчиво ниво. Именно тези теми са и във фокуса на AGRITECHNICA 2023./ngobg.info

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави