Търсене на
контакти на фирми
 

Новa “умна” факторинг платформа помага на бизнеса да расте с достъп до бърза ликвидност

 Новa “умна” факторинг платформа помага на бизнеса да расте с достъп до бърза ликвидност

Във време на инфлация, сложни политически и икономически процеси, бизнесът търси устойчиви решения за развитие. Изправени пред много неизвестни и нужда от свеж оборотен капитал, собственици на малки и средни предприятия се сблъскват с ограниченията на традиционните методи на финансиране.

Именно тук на помощ се явяват полезни финансови инструменти с добавена дигитална стойност, които стремглаво набират скорост. За да отговори на индивидуалните нужди на бизнеса, Smart Factoring представи на пазара в България иновативна финтех услуга, която предлага изцяло онлайн факторинг, осигуряващ бърза ликвидност на компаниите. Модерната дигитална платформа на Smart Factoring е особено подходяща за малките и средни предприятия, нуждаещи се от незабавен оборотен капитал.

И все пак - какво е факторинг?

Най-общо казано факторингът е алтернативно финансово решение, предназначено да помогне на бизнеса да получи достъп до оборотен капитал от своите продажби, без необходимост от допълнително обезпечение. Използвайки факторинг услугите, компаниите могат да повишат финансовата си стабилност, да ускорят растежа и да постигнат по-голям успех.

Нови стандарти във факторинг услугите 

Докато традиционният факторинг обикновено се характеризира с цялостно дълъг и усложнен процес по кандидатстване и управление, дигитализираното финтех решение на Smart Factoring го превръща в значително по-гъвкав и бърз вид финансиране, без необходимост от допълнително обезпечение. Компанията се отличава като частна структура, действаща извън рамките на традиционните банкови институции, и е актуалното попълнение в семейството на YNV Group - международен холдинг, който управлява портфейл от 8 марки в областите технологии, финанси и недвижими имоти.

Чрез предимствата на своя онлайн портал, Smart Factoring на практика достига до всички бизнеси. Услугата не изисква посещение на физическа локация, тъй като процесът е изцяло дигитализиран - от кандидатстване до подписване на договор и управление на транзакциите. По този начин всяка фирма, независимо дали става въпрос за малък експортен бизнес във Видин, или за голям холдинг с над 500 работници в София, може да кандидатства за финансиране на фактурите си.

Друго особено предимство е че през дигиталната платформа на Smart Factoring няма нужда от допълнителни гаранции, липсва излишна бюрократична тежест, а решенията по сделките се вземат бързо. Освен това услугите на компанията не изискват допълнително обезпечение и осигуряват финансиране на вземания без необходимост от такова.

В обобщение, основните предимства на Smart Factoring пред съществуващите финансови услуги включват:

  • Персонализирани факторинг решения, спрямо различните бизнес нужди;
  • Изцяло онлайн процес на одобрение - модерен дигитален клиентски портал за управление на всички действия;
  • По-голяма прозрачност и адаптивно ценово поведение към клиентите си;
  • Подобрена сигурност в рискови бизнес времена и кредитна защита;

Компанията разполага с пълен набор от дигитализирани факторинг услуги, сред които:

  • Вътрешен факторинг с регрес и без регрес;
  • Експортен факторинг без регрес;
  • Факторинг Сконтиране на фактури.

Доверявайки се на финансовите предложения на Smart Factoring, бизнесът има достъп до редица предимства - подобрен оборотен капитал, увеличени продажби, подобрено платежно поведение на купувачите, кредитна проверка и защита при нови клиенти. Така например, собствениците на бизнеси получават бързо решение в борбата със справянето с отложените плащания на своите клиенти. Чест проблем, с който се сблъскват редица компании, включително рекламни агенции, сезонни бизнеси и много други.

Друго основно предимство е, че този вид финансиране е за оборотни средства и може да расте неограничено спрямо продажбите на бизнеса. Голяма част от малките предприятия не разполагат с актив от недвижими имоти или допълнително обезпечение, което ги прави идеални за подобен тип услуга при необходимост от набавяне на бързи оборотен капитал.

Не на последно място, екипът на Smart Factoring, съставен от експерти с огромен опит в сферата на финансите, е на разположение за безплатна консултация. Така всеки, който има нужда от повече информация кои факторинг решения са подходящи за бизнеса му, може да се възползва от насоки за индивидуален подход на финансиране./dir.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави