Търсене на
контакти на фирми
 

Топ приоритет за европредседателството ни е ремонтът на НДК

Топ приоритет за европредседателството ни е ремонтът на НДК

Ускоряването на ремонта на НДК, където ще се провеждат основните мероприятия по време на европредседателството на България в първата половина на 2018 г., е топ приоритет на подготовката на страната ни за поемане на ролята на лидер на Евросъюза. Това става ясно от съобщение на правителствената пресслужба в петък.

Служебният вицепремиер Деница Златева и министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов са се срещнали и са очертали план за засилено сътрудничество при подготовката на инфраструктурата за европредседателството, за да се гарантира навременното приключване на ремонта.

Деница Златева е призовала към усилена координация и взаимен контрол при подготовката и възлагането на обществените поръчки.

Ускоряването на ремонтните дейности в обектите, в които ще се проведат над 220 срещи през първите шест месеца на 2018 г., е било определено като основен приоритет, е посочено в правителственото съобщение.

Златева изтъкнала, че е от изключителна важност обликът на НДК и културната му стойност да бъдат напълно съхранени.

Диалогът с всички заинтересовани страни и прозрачността пред обществеността ще бъдат ръководни принципи в процеса на реновирането на инфраструктурата, свързана с провеждането на европредседателството.

Спас Попниколов е обещал ведомството му да помогне експертно планирането на мерките за сигурност в НДК по време на европредседателството.

Координационните действия ще бъдат продължени на работна среща с всички отговорни институции и заинтересованите страни в процеса по подготовката на НДК за председателството през следващата седмица, се казва в съобщението./Mediapool

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави