Търсене на
контакти на фирми
 

Фондацията на TELUS International Bulgaria кани граждански организации да кандидатстват със свои проекти за финансиране

Фондацията на TELUS International Bulgaria кани граждански организации да кандидатстват със свои проекти за финансиране
Фондация „Обществен борд на TELUS International в България“ кани фондации, сдружения, читалища и други юридически лица с нестопанска цел да кандидатстват със свои проекти, фокусирани върху здравеопазване, образование или околна среда.
 
Максималната сума на подкрепа на един проект е 15 000 лв. Тази година, фондацията на TELUS International разпределя отново общо 170 000 лв. в рамките на две отворени покани. По време на проведеното заседание през април, журито на фондацията гласува за 5 социалнозначими проекта, финансирани на обща стойност от близо 50 000 лева.
 
В настоящата отворена покана за кандидатстване ще бъдат разпределени над 120 000 лв. между проекти, открояващи се с практични решения в полза на местните общности в България.
 
Крайният срок за кандидатстване е 23:59 ч. на 1 ноември (сряда), 2023 г. Всички подробности и формуляри за кандидатстване може да бъдат намерени на интернет страницата на фондацията: www.communityboardbulgaria.org
 
През 2022 г. кандидатстваха над 150 проекта от 60 населени места в страната. За финансиране, с обща стойност  от 170 000 лв., се класираха 13 социалнозначими проекта, в подкрепа на над 100 000 души. Сред подкрепените проекти бяха такива за засаждане на защитени градини за градско земеделие от младежи с интелектуални затруднения; създаване на социална кухня от и за хора, борещи се със зависимости; психологическа подкрепа за деца с онкохематологични заболявания и възрастни с редки болести, както и създаване на чатбот за подкрепа, информираност и превенция от насилие и токсичност във взаимоотношенията.
 
От създаването си през 2015 г. фондацията на TELUS International Bulgaria е финансирала с приблизително 1,3 млн. лв. 157 проекта: 72 за образование, 60 за здравеопазване и 25 в сферата на околната среда. През 2021 г. дейността на фондация „Обществен борд на TELUS International в България“ е отличена като „Най-добра дарителска програма“ на Годишните награди на Българския дарителски форум./ngobg.info
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави