Търсене на
контакти на фирми
 

Кандидатствайте до 2 октомври за PROTEUS и програмата за развитие капацитета на гражданските организации

Кандидатствайте до 2 октомври за PROTEUS и програмата за развитие капацитета на гражданските организации

Ако желаете да развивате и надграждате уменията си; ако работите по теми и въпроси, свързани с гражданското участие; ако вярвате в отстояването на европейските ценност и основни права и че това е работа на организации като Вашата; ако с дейността си се стремите да допринесете към засилването на гражданското общество в България, то програмата за развитие на капацитет в рамките на PROTEUS е точно за Вас.

За кого е програмата за развитие на капацитет в рамките на PROTEUS?

Търсим до 25 представителя на граждански организации  от цялата страна, които:

  • желаят да продължат своето организационно развитие и надградят капацитета си;
  • работят в малки населени места и/или населени места, отдалечени от градските центрове; населени места в райони с изоставащо социално и икономическо развитие (допустими са организации със седалище в голям град, но чиято дейност активно обхваща по-малките и отдалечени населени места);
  • работят по обществени, политически, социални или културни теми, засягащи гражданското участие;
  • познават проблемите на общността, с която активно работят;
  • вярват в значимостта и силата на гражданско образование и гражданско участие, както и ценностите и основните права на Европейския съюз;
  • искат да развият компетенции и умения, които ще им помогнат да реализират граждански каузи, с които да допринесат към подобряване на гражданската среда и участие в своята общност;
  • или пък искат да развият компетенции и умения, които ще са от полза за развитие на гражданската организация, която представляват;
  • имат готовност и мотивация да отделят три уикенда в рамките няколко месеца, за да завършат нашето обучение.

Програмата е отворена за представители на граждански организации (физически лица, които не работят за такава организация, не могат да кандидатстват). Приемат се кандидатури от един представител на организация.

Какво предлага програмата?

Програмата за развитие на капацитета на граждански организации в рамките на проекта PROTEUS предлага:

  • поредица от обучения, разработени така, че да развият уменията и компетенциите Ви с цел надграждане на капацитета на организацията. Това включва теми като фондонабиране и проектна работа, финансов мениджмънт, комуникационни умения и застъпничество, градене на мрежа от съмишленици, работа с доброволци, дигитални комуникации и работа с медии, права и демокрация и др. Програмата е разделена на 3 обучения, които включват две в рамките на 2 уикенда (петък до неделя) през ноември 2023 г. (10.11-12.11 и 24.11-26.11). Третото събитие ще бъде през пролетта на 2024 г.
  • менторство и продължаваща подкрепа от екипа на фондация „Софийска платформа“, обучители и други експерти.
  • възможност за кандидатстване за микро-финансиране за реализирането на местен проект по тема, свързана с гражданското участие на стойност между 500 и 2500 евро. Тази възможност ще бъде отворена само за участници в обучението, като те ще преминат през процедура за кандидатстване и одобрение на техните проектни предложения. Микро-финансирането представлява възможност за прилагане на наученото по време на обучението, както възможност участниците в обучението да реализират своя инициатива. Кандидатстването за микрофинансиране ще протече по отделна процедура, която ще бъде обявена и комуникирана отделно.
  • мрежа от съмишленици от цялата страна.

Всички разходи за транспорт, настаняване и храна по време на обучителните сесии се поемат от фондация „Софийска платформа“.

Как да кандидатствате?

Изпратете на proteus@sofiaplatform.org:

  • Актуален профил на Вашата организация: в свободен формат, представяне на организацията нейната мисия и цели, завършени и актуални проекти и екип;
  • CV на кандидатстващия представител на организацията и мотивационно писмо;
  • Потвърждение в свободен формат, че можете да присъствате на всички обучения. 

Крайният срок за кандидатстване се удължава до 23:59 часа на 02.10.2023.

Фондация „Софийска платформа“ проведе виртуална информационна среща на 14 септември 2023 г. от 11:00ч, на която представи програмата. Запис от срещата е достъпен тук.

След края на упоменатия срок за кандидатстване (02 октомври 2023 г.) екипът на фондация „Софийска платформа“, в срок най-късно до 4 октомври 2023 г., ще одобри за участие в програмата тези кандидати, които:

  • Изпратят пълен набор от изискуеми за кандидатстване документи, посочени по-горе;
  • Отговарят най-пълно на изискванията към кандидатите, посочени по-горе (секция „За кого е програмата за развитие на капацитета в рамките на PROTEUS“).

Предимство ще бъде дадено на кандидати, които:

  • Представляват нови или наскоро създадени организации, които са все още в начална фаза на своето развитие и разрастване на екипа.
  • Работят със следните целеви групи:  жени, младежи или членове на други неравнопоставени групи*.
  • Предлагат иновативни форми на гражданско участие.
За повече информация посетете страницата тук или се свържете с екипа на фондация "Софийска платформа" на тел. 0878 877 739 и e-mail: proteus@sofiaplatform.com.
ngobg.info
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави