Търсене на
контакти на фирми
 

Отворена покана за иновации и устойчив растеж в европейските културни и творчески сектори

Отворена покана за иновации и устойчив растеж в европейските културни и творчески сектори
ри-годишният проект за инкубация на иновации Collab 4 HySust CCI отправя покана към културни и творчески инициативи.

Проектът, подкрепен от програма „Творческа Европа“, е сътрудничество на организации от пет европейски страни с фокус в югоизточна Европа. Collab 4 HySust CCI има за цел да подобри качеството на работа на европейските културни и творчески сектори, за да усъвършенстват дейностите си и да постигнат приобщаващ и устойчив растеж.
С отворената покана ще бъдат избрани 15 европейски културни и творчески организации, които искат да правят иновации:

  • в разширяването на достъпа до култура, като намират нови начини за свързване на творци и културни дейци с тяхната публика, в устойчивото развитие чрез партньорства, технологии и дигитализация, а също така и в положителни социални промени.

Приветстват се предложения от проекти в ранен етап на идейно развитие, както и от такива, които вече са постигнали забележим напредък и са във фаза на изпълнение или прототип. Проекти, които вече са показали положително въздействие и търсят подкрепа за разширяване на своя обхват, също са добре дошли. Независимо дали имате обещаваща концепция или проект, който вече печели признание, ние ви каним да изпратите и да използвате ресурсите и възможностите на програмата.
Научете повече за поканата и процеса на кандидатстване тук.

Вдъхновяващи примери от КТИ организации в Европа за обновяване на връзката с публики и партньори вижте тук.

Още за Collab 4 HySust CCI:
Културните и творческите индустрии (КТИ) играят ключова роля в стимулирането на иновациите в посока устойчива промяна. Това бе особено осезаемо по време на пандемията на COVID-19. Всъщност този труден период подтикна европейските културни организации да се адаптират и да засилят връзката с аудиторията си, включително през онлайн предложения. Въпреки някои постижения, много от тези проекти не постигнаха траен ефект. Това се дължи на недостиг на вътрешен капацитет в организациите и на липсата на дългосрочна подкрепа за междусекторни иновации особено в държави, в които инкубатори за организации от КТИ са голяма рядкост.
Главната цел на проекта Collab 4 HySust CCI е да улесни обмена на знания между различните региони от Европейския съюз и да свърже организациите, които припознават специфичните нужди на секторите в своите региони и значимостта на европейски политики като Европейския зелен пакт. Проектът цели да трансформира позицията на КТИ организациите и да повлияе на общностите, които те изграждат.
Партньори в проекта са Materahub от Италия, Интеркултура Консулт от България, Syn+ Ergasia от Гърция, The Flying Theatre от Дания и Nova Iskra Creative Hub от Сърбия.
Проектът е съфинансиран по програма „Творческа Европа“ на ЕС./ngobg.info

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави