Търсене на
контакти на фирми
 

БТПП активизира контактите си с партньори от Западна Африка

БТПП активизира контактите си с партньори от Западна Африка
Българската търговско-промишлена палата и Националната палата за търговия и индустрия на Гана подписаха споразумение за сътрудничество.
По време на онлайн среща, организирана с активното съдействие на Н.Пр. Янко Йорданов, посланик на България в Нигерия, акредитиран за Гана, председателите на двете палати обсъдиха възможностите за взаимодействие на ниво бизнес организации. Цветан Симеонов представи дейността на БТПП и подчерта силния интерес на българските компании да намират нови партньори, включително в Западна Африка.
Клемент Осей Амоако, председател на Палатата на Гана, направи обзор на организацията, която е създадена още през 1850 г. като търговска палата на Златния бряг. Има водеща роля в развитието на икономиката на страната и работи както с държавния, така и с частния сектор. Палатата на Гана обединява около 5 000 членове от цялата страна.
В срещата взе участие и Марк Баду-Абоагие, главен изпълнителен директор на Палатата на Гана, който направи конкретни предложения за развитието на двустранното сътрудничество. Бе договорено двете организации да подготвят програма, която да следват за насърчаване контактите между компании от България и Гана.
Посланик Йорданов благодари за сътрудничеството на двете палати и подчерта, че сключеното споразумение е продължение на подписаните по-рано тази година споразумение за политическо сътрудничество, споразумение между дипломатическите институти на двете страни, документ за медийно сътрудничество и др. Той информира, че за 2022 г. се наблюдава 140% ръст на двустранната търговия и сподели очаквания ангажираността на двете палати да подпомогне още повече за развитието на стокообмена.
БТПП и Палатата на Гана ще организират събития за информиране на бизнеса относно възможностите, които предлагат икономиките на двете страни. Очаквайте допълнителна информация за събитията./ngobg.info


 

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави