Търсене на
контакти на фирми
 

Любители и професионални спортисти се предизвикват с кауза тази събота

Любители и професионални спортисти се предизвикват с кауза тази събота

Волейболните национални Александър Николов, Светослав Гоцев и Аспарух Аспарухов и девет баскетболисти от Национална баскетболна лига се включват също в благотворителното спортно събитие „Предизвикай се с кауза” на 17 юни в София.

Празник на спорта и образованието очаква всички, които тази събота, 17 юни, ще се включат в благотворителното спортно събитие „Предизвикай се с кауза”.

За трета поредна година инициативата събира стотици хора на различна възраст и с различна физическа подготовка в подкрепа на качественото образование и работата на фондация „Заедно в час”. Събитието включва спортовете баскетбол, волейбол, кросфит, йога и стречинг и за първи път след пандемията ще се проведе на едно място и на живо - в Garitage park в София.

За всички присъстващи в деня на „Предизвикай се с кауза” са предвидени още забавни образователни игри, щандове с храна и напитки, томбола за всички регистрирани и възможност за закупуване на благотворителни чорапи.


Професионалните спортисти - супер гости с кауза


Звездно гостуване по време на събитието ще направят волейболните национални Александър Николов, Светослав Гоцев и Аспарух Аспарухов. Те застават зад каузата на събитието и ще поздравят участниците в турнирите по волейбол и баскетбол.

Баскетболистите от Националната баскетболна лига Мартин Русев, Асен Попов, Даниел Запрянов, Владимир Нанкински, Павел Теофилов, Дамян Минков, Калоян Аначков и Константин и Виктор Маргаритови също ще присъстват на събитието, като ще имат и специална роля в турнира по баскетбол. Целта на всички записани участници за събитието в категория баскетбол ще е да направят повече точки от Професионалистите във формат FIBA 3х3 на един кош. Подкрепата на популярните спортисти е продължение и на силния ангажимент на федерациите по баскетбол и волейбол, които също застават зад каузата и подкрепят събитието.
 
Волейболният турнир е запълнен, но още има места за другите спортове 
 
От четирите спорта, които могат да избират тази година участниците в “Предизвикай се с кауза”, първи се запълниха местата за турнира по волейбол. В него се очаква да се включат цели 13 отбора. Победителите ще получат и специални награди от БВФ – билети за Европейското по волейбол за мъже, което започва на 28 август във Варна.
 
Все още има свободни места за останалите спортове - турнирът по баскетбол и тренировките по кросфит и йога.
 
Регистрирайте се за тях със закупуването на благотворителен билет на https://zaednovchas.bg/sport/
 
Стойността на билетите е изцяло благотворителна и ще бъде дарена за обучението и подкрепата на учители и училища в цялата страна, с които работи фондация „Заедно в час”.
 
В събитието по традиция с отбори ще се вкюлчат и много компании, сред които тази година са А1, BIC, Viber, P3 Bulgaria, LEM Bulgaria, Alumil, Siteground,  Dev Experts, VMware Център за творческо обучение, Documaster Bulgaria.


Безплатна регистрация за ученици

 
Всички ученици над 14 години могат да се запишат безплатно за събитието и също да спортуват с кауза, благодарение на технологичната компания SiteGround, която осигурява тази възможност.
 
Всички ученици, които имат желание да се запишат, трябва да се регистрират до петък през специалната форма на линка - https://tfaforms.com/5066884
 
Всички спортни дейности по време на “Предизвикай се с кауза” ще се проведат на игрищата и в залите на територията на дългогодишните партньори на инициативата Garitage Park в София – волейболна зала “Левски София”, Garitage Sports Center, Crossfit Vitosha и Yoga Vibe Garitage Park. Инициативата подкрепят още BGO Software, Българската волейболна федерация и Българската федерация по баскетбол, RedBull, Coca-Cola HBC, Smart Organic, Utopia Forest, Go Go Adventures, Знание+, FlexyFit, Atama, Athletic Fitness, OOYes, ресторант-пицария ConTempo.

Генерални медийни партньори на събитието са bTV.

„Предизвикай се с кауза” до момента

В първите две издания на “Предизвикай се с кауза” през 2021 и 2022 г. се включиха над 1500 души на различна възраст. Заради пандемията събитието беше с нестандартен формат, в който всеки желаещ можеше да избере сам спорт и предизвикателство, което да изпълни на избрано място в деня на събитието. Регистрираните участници реализираха огромно разнообразие от предизвикателства. Освен с индивидуални предизвикателства в събитието се включиха и много компании и неформални групи приятели. За предходните две години набра близо 100 000 лв. за работата на фондация „Заедно в час”, които бяха използвани за обучението и развитието на цели училищни екипи в програма “Училища за пример”./ngobg.info

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави