Търсене на
контакти на фирми
 

При промяна в състава на изделията за пушене – да се уведоми МИ

При промяна в състава на изделията за пушене – да се уведоми МИ

Производителите, вносителите и лицата, които внасят у нас от страна от Европейския съюз, изделия за пушене, различни от тютюневи изделия, трябва да представят в Министерството на икономиката списък на всички съставки, които са използвани при производството на изделията. Необходимо е да се уточни и количеството на съставките за всяка марка и за всеки тип. Изисква се още декларация, че изделието за пушене не съдържа растения или вещества, които могат да бъдат класифицирани като наркотични. Това предвижда проект на Постановление на Министерски съвет за допълнение на Правилника за прилагане на Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия.

Според Закона за тютюна „изделия за пушене, различни от тютюневи изделия“ са произведени на базата на растения, билки или плодове, които не съдържат тютюн, както и растения и вещества, забранени със Закона за контрол върху наркотичните вещества, и се потребяват чрез процес на горене.

Според нормативната база следва Министерството на икономиката да бъде информирано, ако съставът на дадено изделие е променен по начин, който има отношение към горепосочената информация.

Обществените консултации по текстовете продължават до 5-и февруари./Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави