Търсене на
контакти на фирми
 

Фъндрейзинг училище за НПО - обучение за ентусиасти

Фъндрейзинг училище за НПО - обучение за ентусиасти

Казват, че човек трябва да е мъничко щур, повече оптимист и със сигурност голям ентусиаст, за да се захване с набиране на средства. А фондонабирането е ключово важно за всяка гражданска организация, за да постига тя своите каузи, да увеличава мащаба на съмишлениците си и да бъде финансово независима.

С тази мисия създадохме Фъндрейзинг училище за НПО, което ще ви помогне да развиете своите качества, да придобиете основни знания за фондонабирането и да упражните първите си стъпки в набирането на дарения. Обучението се организира от Български център за нестопанско право.

Какво е Фъндрейзинг училище за НПО?

Фъндрейзинг училището за НПО е интензивен 2-дневен обучителен курс за развиване на знанията и уменията на хората в гражданския сектор в сферата на фондонабирането. Обучителната програма е изградена от 2 части:

Ниво 1: Обучение за ентусиасти (за начинаещи)

Ниво 2: Мастър клас* за експерти от опит (за напреднали)

Първото ниво на Фъндрейзинг училището за НПО ще се проведе на 30 и 31 май 2023 г. в споделеното социално пространство Щрак (София, ул. “Христо Белчев” 3). Програмата комбинира теоретични лекции и практически задачи за набиране на средства от индивидуални и от корпоративни дарители.

>> Формуляр за кандидатстване

>> Срок за кандидатстване: до 5 май 2023, включително

Виж условията за кандидатстване по-долу.

*Второто ниво на Фъндрейзинг училището за НПО - Мастър клас за експерти от опит ще бъде обявено през есента на 2023.

Кои са темите в обучението за ентусиасти през 2023?

СТЪПКИ ВЪВ ФЪНДРЕЙЗИНГА

„Фъндрейзингът е … ?“. В рамките на програмата ще представим фъндрейзинга през най-важните стъпки в процеса на набирането на дарения - дарители, дарения, среда, механизми и най-вече – защо е важно да инвестираме усилия в развитие на подобна дейност.

КАУЗА ЗА ПОДКРЕПА

Знаете ли че, една от най-често срещаните причини, поради които неправителствените организации не получават дарения, е защото не са ги поискали. Кауза за подкрепа, апел за дарение, предложение за партньорство – всички те имат една основна цел – да достигне нашата нужда от подкрепа до сърцето на потенциалния дарител и да го грабне. Ние ще ви дадем идеи как да структурирате презентирането на каузата и ще споделим с вас някои важни съвети от практиката как да се подготвите, как да бъдете убедителни, а вие ще се упражните да приложите новите умения на практика.

СТРАТЕГИИ ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА ОТ КОРПОРАТИВНИ И ОТ ИНДИВИДУАЛНИ ДАРИТЕЛИ

Освен да подготвим представянето на каузата си по най-добрия начин, също толкова важно е да изберем правилния начин да я поднесем на бъдещите си дарители - индивидуални или корпоративни. В две отделни сесии ще ви научим как да достигате до сърцето на потенциалните дарители. Ще ви вдъхновим и с примери от България за успешни кампании за набиране на дарения и практически съвети в процеса на организирането им. Вие ще имате възможността да заложите на своите знания и състезателен дух, за да се почувствате победители.

ДИГИТАЛЕН ФЪНДРЕЙЗИНГ

Организирането на дарителски кампании винаги върви ръка за ръка с публичното комуникиране на каузата и начина, по който дарителите могат да подкрепят инициативата. Информационният шум в дигиталното пространство обаче е толкова голям, че е необходимо да търсим нови и различни начини, по които да комуникираме ефективно нашите послания. Експертите от опит ще споделят вдъхновяващи примери за комуникационни стратегии, които съчетават каналите на социалните мрежи с традиционните медии.

ПРАВНИ АСПЕКТИ НА НАБИРАНЕТО НА ДАРЕНИЯ

Специално внимание ще отделим и на изискванията за отчитане на даренията по закон и тяхното документиране. В тази част от програмата ще ви представим как фъндрейзингът се отличава от други начини за набиране на ресурси от неправителствените организации (спонсорства, грантове и др.)

ТРЕНИРАНЕ

В школата на Фъндрейзинг училището всичко, което ще чуете, ще имате шанса да го упражните на момента. Експертите от опит ви помагат в тренировъчния процес./ngobg.info

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави