Търсене на
контакти на фирми
 

До 14 май ЕК събира номинации за най-добрите биофермери и екопродукти

До 14 май ЕК събира номинации за най-добрите биофермери и екопродукти

След успеха на първото издание на Наградите на ЕС за органични продукти, Европейската комисия отваря покана за кандидатстване за вторите Награди на ЕС за органични продукти до 14 май 2023 г., съобщават от Комисията. Наградите на ЕС за органични продукти отличават различни участници по веригата на биологичната стойност, които са разработили иновативен, устойчив и вдъхновяващ проект, водещ до реална добавена стойност за производството и консумацията на органични храни. Церемонията по награждаването ще се състои в Брюксел на 25 септември.

Осем награди ще бъдат присъдени в седем категории: Най-добър органичен фермер (жена и мъж), Най-добър органичен регион, Най-добър органичен град, Най-добър органичен „био район“, Най-добър органичен хранително-вкусов МСП, Най-добър търговец на органични храни и Най-добър органичен ресторант/храна услуга. Органичните награди на ЕС се организират съвместно от Европейската комисия, Европейския икономически и социален комитет , Европейския комитет на региона, COPA-COGECA и IFOAM Organics Europe, с участието на Европейския парламент и на Съвета в журито за награди.

„Наградите на ЕС за органични продукти хвърлят светлина върху възможностите и потенциала на биологичното земеделие. Всички знаем, че органичните методи защитават екосистемите и природните ресурси, но миналогодишните победители доказаха колко устойчиво, печелившо и продуктивно може да бъде биологичното земеделие. Бях поразен от страстта и предприемчивостта на фермерите, бизнеса и местните власти, които участваха в миналогодишните награди, и с нетърпение очаквам да открия още вдъхновяващи истории тази година. Насърчавам всички, които участват в биологичния сектор на ЕС, да представят името си, да хвърлят светлина върху работата си и да станат водещи за устойчиво производство на храни в Европейския съюз. Успех на всички кандидати!“, коментира Комисарят по селското стопанство Януш Войчеховски./agrozona.bg

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави