Търсене на
контакти на фирми
 

Предприемачи и експерти представят новости и тенденции в първата Академия „Иновации в агробизнеса“

Предприемачи и експерти представят новости и тенденции в първата Академия „Иновации в агробизнеса“
Първото издание на Академия „Иновации в агробизнеса“ - Agribusiness.pro предстои на 13-17 март 2023 г. в Литературен клуб „Перото“ към Националния дворец на културата в гр. София. Стартиращи и утвърдени компании от агросектора, предлагащи технически решения и крайни продукти от хранително-вкусовата промишленост се събират с експерти от браншови организации, клъстери и консултантски компании и проекти, за да обменят идеи и опит. Форумът е със свободен достъп на 15-17 март и включва разнообразие от събития и възможности за нетуъркинг. 

На 15 март предстои обучение за предприемачи и дискусия по Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2021 – 2026. На 16-17 март фирми и консултантски организации ще представят своите продукти, технологии и услуги. Сред тях са Ню Енерджи Корпорейшън, Предистик, Смарт Фарм Роботикс, Аевровижън, Мам Меймикинг мъни, Киви България, Enterprise Europe Network – България, проектите ADMA TranSME4ers, „Говори науката“ и др. ПАРА организира „Технологии в бара“ на 16 март. Вечерите от 14 до 17 март са запазени за джаз музика и за дегустации на вина.

Академията е съвместна инициатива на Стопански факултет към Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Enterprise Europe Network – България, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, Клийнтех България, Професионална асоциация по роботика и автоматизация (PARA), AI Bulgaria, Health and LifeScience Cluster, SpinOFF Bulgaria. 

Медийни партньори на събитието са БНТ – „Иновативно“, БНР – Радио София, сп.Икономика, 3-e news.bg, economy.bg, profit.bg, ESGnews.bg, Инженеринг ревю и Industryinfo.bg.

Повече за програмата на Академията. На 13-14 март ще се проведе обучение за одитори на системи за управление по темите „Безопасност на храните съгласно изискванията на ISO 22000:2018“ и „Указания за одит на системи за управление съгласно ISO 19011:2018“, с лектор Николинка Илинкина, одитор и обучител по качество и безопасност на храните.

На 14 март Радио София ще предава наживо от Перото с първото за годината изнесено студио по темата за иновациите и предприемачeството, съвместна инициатива на медията и Enterprise Europe Network – България, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“. Слушайте онлайн или по радиото разговорите на водещата Лили Големинова с предприемачи, университетски преподаватели, експерти от консултантски организации, от 10 до 14 часа.
Вечерта ви каним на първата от 4-те джаз вечери в рамките на събитието. На 14 и 15 март, от 19 часа проф. Радулов и приятели ще ви пренесат в света на диксиритъма. Концертите са с куверт от 10 лв. Последвайтелинка за резервация.

На 15 март от 10 до 17 часа ви каним на обучение за млади предприемачи: „Достигане на пълния потенциал на стартиращите бизнеси в областта на агрохранителните технологии“ и на дискусия за развитието на иновациите в България и Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2021-2027. Организатор е Клийнтех България. Входът е свободен, с онлайн регистрация.

Ще завършим вечерта с дегустация на вина с Йордан Кирилчев, носител на наградата „Сомелиер на годината 2014” на Българска асоциация на професионалните сомелиери. Негови селекции многократно са номинирани в категорията за „Най-добра селекция на напитките” в конкурса „Ресторант на годината”.

На 16 и 17 март в рамките на изложението ще можете да се запознаете с продукти, услуги, технологии на компании и организации, които развиват предприемаческата и иновационна среда в сферата на агробизнеса, биоикономиката, хранително-вкусовата промишленост. Запознайте се с носителите на награди, финалисти и участници  в конкурса „Иновативно предприятие на годината“ - Ню Енерджи Корпорейшън, Предистик, Смарт Фарм Роботикс, Мам Мейкинг мъни, Киви България и др. 

На 16 март в два модула ще можете да чуете презентации на участници в събитията, както и да създадете ползотворни партньорства. Очаквайте представяния пред широка аудитория на проекти от второто издание на инкубатора на ПАРА, в който ученици, студенти и стартиращи компании ще работят през следващите месеци. Разгледайте програмата на дискусиите в сайта на Академията.

На 16 март от 18,30 часа ПАРА организира и новото издание на популярния формат за нетуъркинг „Технологии в бара“ с участието на иновативните компании Предистик и Аеровижън.
Изложението продължава и на 17 март до 16 часа, като в следобедните часове ви очакваме на представяне и дискусия с представители на бизнес мрежи и консултантски организации. Разберете повече за услугите, които предлага международната бизнес мрежа Enterprise Europe Network – България, как проектите „Говори науката“ и ADMA TranSME4ers подпомагат предприемачите. Задайте своите въпроси към AI Cluster Bulgaria, професионална неправителствена организация, ангажирана с изграждането на устойчива екосистема в сектора на изкуствения интелект,  Health & Life Science Cluster Bulgaria, Клийнтех България, AgriDigiRise и др.

На 16 и 17 март вечерната сцена на Перото е за Весела Морова и приятели, която ще ни отнесе в ритъма на суинга. Концертите са с куверт от 10 лв. Резервирайте своето място тук. В петък ще отбележим края на Академията отново с дегустация на вино. 

От 15 до 17 март вкл. следобед можете да опитате вино и чай от киви, произведено екологично от първата ферма за киви у нас в Петрич – Kiwi.bg.
За допълнителна информация:Теодора Георгиева, тел. 0886102366, tmgeorgieva@feb.uni-sofia.bg  /ngobg.info
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави