Търсене на
контакти на фирми
 

Старт на Годишните награди за отговорен бизнес 2022 – първия и най-престижен конкурс за компании с кауза

Старт на Годишните награди за отговорен бизнес 2022 – първия и най-престижен конкурс за компании с кауза
Годишните награди за отговорен бизнес 2022 – първия и най-престижен конкурс за компании с кауза, са вече отворени за кандидатстване, съобщават организаторите от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). 20-ото издание на авторитетното състезание за корпоративна социална отговорност, устойчиво развитие и многообразие с мото „Дай добър пример“ ще отличи успешни инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата, осъществени през 2022 г.  Целта на  БФБЛ e да насърчи добрите практики за социална отговорност и да популяризира корпоративните програми с най-голямо въздействие. Чрез участието си в конкурса компаниите имат  възможност да споделят своите ефективни и вдъхновяващи КСО програми, да получат заслужено признание за усилията си и да утвърдят репутацията си на желан работодател.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ ще отличат обществените ангажименти на компаниите в седем категории: „Инвеститор в обществото“, „Инвеститор в знанието“, „Инвеститор в околната среда“, „Инвеститор в човешкия капитал“, „Маркетинг, свързан с кауза“, „Най-добра социална политика на малко или средно предприятие“ и „Многообразие на работното място“ – категория, въведена преди година от Хартата на многообразието в България. Една от всички кандидатури ще вземе специалната награда Еngage за принос на служителите към определена инициатива на компанията. С участието си в конкурса компаниите се включват и в националната КСО платформа на организацията.

Конкурсът е отворен за всички бизнеси независимо от бранша и дали са членове на БФБЛ. Те могат да се самономинират или да бъдат номинирани от партньорите си от неправителствения сектор,  комуникационни агенции, агенции за подбор на персонал и др. 

Кандидатстването е онлайн на сайта на БФБЛ, където е публикуван и регламентът за участие и подробности за конкурса. Крайният срок за номинации е 15 януари 2023 г. 

„Годишните награди за отговорен бизнес, които БФБЛ организира за 20-и път, са престижна трибуна за компаниите с кауза, които и през настоящата изпълнена с трудности 2022 година подкрепяха и развиваха дългосрочно стойностни програми в полза на хората, обществото и природата. Стремежът ни е да покажем и отличим множество добри примери за отговорност, устойчивост и многообразие на работното място”, коментира председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян. 
 
Кандидатурите ще бъдат оценени от независимо и обективно жури от експерти в различни области – бизнес, граждански организации, инстутиции, академичните среди и медиите, а победителите ще бъдат обявени на официална церемония през пролетта на 2023 г.   

За Годишните награди за отговорен бизнес 

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да мотивират останалите фирми да развиват активна социална политика. За още информация: www.bblf.bgи в социалните мрежи с #bblfawards2022, #отговоренбизнес. /ngobg.info
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави