Търсене на
контакти на фирми
 

Китайският гигант в е-търговията "Алибаба" обмисля център за поръчки в България

Китайският гигант в е-търговията

Представители на китайския гигант в електронната търговия "Алибаба" (Alibaba) са представили пред премиера в оставка Бойко Борисов идеята си за създаването на логистичен център за онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа и да предлага на международните пазари на български стоки и храни. Това съобщиха от правителствената пресслужба в сряда след среща на Борисов с вицепрезидента на "Алибаба Груп" Лицин Сън.

В нея са участвали и президентите на китайския производител на фотоволтаични панели "Джи Ес-Солар Къмпъни" (GS-Solar Company) Чао Лин и на "ГолдПоли Груп" (GoldPoly Group) г-жа Хонг. Първата компания има намерения да създаде завод за производство на соларни панели, а втората- да изкупува български тютюн.

Китайските инвеститори са посочили, че интересът им към страната ни е последица от установените добри отношения между премиера Борисов и президента и министър-председателя на Китай Си Дзинпин и Ли Къцян. Обща била оценката за активизиране на двустранните бизнес контакти в последните години след българското участие на най-високо равнище в инициативата 16+1, проведените икономически форуми и създадените възможности за обсъждане на конкретни проекти между представителите на бизнеса от двете страни.

Борисов изрази благодарил за активизирането на двустранните икономически отношения и посочил, че приоритет на правителството от първия му ден е създаването на по-добър бизнес климат и стимулирането на инвестициите чрез намаляване на административните тежести и осигуряването на стабилна среда за правене на бизнес./Mediapool

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави