Търсене на
контакти на фирми
 

"Атос" придоби българската "ИнфоПартнерс" в глобална сделка с "Кока Кола"

Световният лидер в дигиталната трансформация "Атос" (Atos) придоби българската компания "ИнфоПартнерс" в глобална сделка с една от най-големите бутилиращи компании на "Кока Кола" - "Кока Кола Хеленик Ботлинг Къмпани" (CCHBC).

Двете компании са подписали "мултимилионен" 5-годишен договор в евро, се казва в официално съобщение на "Атос".

Според договореностите "Атос" поема разработването и управлението на ключови ИТ приложения, с които ще подпомага бизнеса на "Кока Кола".

"Атос" ще подпомагане бутилиращата компания да направи промяна и да въведе иновации в критични за бизнеса й процеси в 28 страни, които са разположени в 8 часови зони. По този начин CCHBC ще ускори растежа си и пускането на продукти на пазара и ще оптимизира ИТ разходите си.

Като част от сделката е придобиването от "Атос" на българската компания "ИнфоПартнерс", която е водещ доставчик на специализирани SAP услуги в страната, чиито годишни приходи възлизат на 15 милиона евро и има 423 служители.

"ИнфоПартнерс" е основният доставчик на ИТ решения на бутилиращата компания на "Кока Кола". Компанията ще бъде основата на изграждането в България на Глобален център за компетенции в индустрията за производство на храни и напитки в София, от който ще бъдат обслужвани клиенти в цял свят.

Амбицията е през следващите 5 години, този нов център да удвои капацитета на "Атос" в София.

Компанията ще използва центъра за да увеличи ръста на бизнеса си в индустрията за производство на храни и напитки като предлага различни технологии и решения от своите направления.

Придобитите компетенции ще дадат на "Атос" значително пазарно предимство чрез експерти и ще предостави глобална платформа за служителите да развиват своите кариери на международно ниво с нови клиенти.

"Атос" е лидер в дигиталната трансформация със 100 000 служители в 72 страни и годишни приходи от 12 милиарда евро. Компанията обслужва глобални клиенти и е европейски лидер в Big Data, решения за киберсигурност, Digital Workplace и предоставя "облачни" услуги, решения за изграждане на инфраструктура и управление на данни, бизнес и платформени решения, както и транзакционни услуги чрез своето направление Worldline - европейският лидер в разплащателната индустрия.

Със своите върхови технологии, дигитална експертиза и индустриални познания, "Атос" подпомага дигиталната трансформация на своите клиенти от различни бизнес сектори, сред които отбрана, финансови услуги, здравеопазване, промишленост, медии, комунални услуги, публична администрация, търговия на дребно, телекомуникации и транспорт./Mediapool

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави