Търсене на
контакти на фирми
 

БАИ представи България, като иновативна и дигитална инвестиционна дестинация по време на Innovation Roundtable Summit Fall 2022

БАИ представи България, като иновативна и дигитална инвестиционна дестинация по време на Innovation Roundtable Summit Fall 2022

В периода 15-17.11.2022 г. в гр. Копенхаген, Дания, Българска агенция за инвестиции (БАИ) участва в Innovation Roundtable Summit 2022.

Innovation Roundtable Summit организира над 150 мащабни корпоративни събития в Европа, САЩ и Китай от 2008 г. насам. Форумът е с изградена мрежа от над 100 мултинационални компании с фокус в областта на иновациите, предоставяйки уникална среда за задълбочен диалог и обмяна на ценен опит в работата между компании и институции.

По време на участието си, екипът на БАИ направи презентация на тема „Иновациите и дигиталните решения: Двигател за развитието на българската икономика“, като бяха представени възможностите, които България предоставя, като инвестиционна дестинация и място за развитие на бизнес, наука, развойна дейност и иновации.

В рамките на форума г-н Богдан Богданов, изпълнителен директор на БАИ, беше модератор на кръгла маса на тема Как могат корпорациите да си сътрудничат с първокласни институти  за изкуствен интелект и технологии в България?“. Участие взеха над 60 представители на бизнеса и научната общност. По време на кръглата маса беше поставен акцент и върху първия в Източна Европа Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), който се намира в България.

В Innovation Roundtable Summit участваха над 600 експерти по иновации, работещи в големи международни корпорации, като GOOGLE, AMAZON, MICROSOFT, DHL, VOLVO Group, SIEMENS, BASF, BOSCH, SAP, AIRBUS, ABB, P&G, MARS и много др., които посетиха специалния щанд на агенцията и им бяха представени условията и възможностите за инвестиране, стартиране и развитие на бизнес в България.

 

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави