Търсене на
контакти на фирми
 

„Глобални библиотеки“ събира номинации за годишните си награди

„Глобални библиотеки“ събира номинации за годишните си награди

Фондация „Глобални библиотеки – България“ Ви кани да се включите в подаването на предложения за номинации за 6-те годишни награди на Фондацията за 2022 г.

Годишните награди на Фондацията са учредени в изпълнение на мисията и целите ѝ за подпомагане на приобщаването на българските граждани към информационното общество и осигуряването на равен достъп до информация, култура, знание и услуги чрез мрежата от обществени библиотеки в страната.

Отличия ще бъдат присъдени в четири категории – за национална и регионална медия, за спомоществовател и за публична институция, допринесли за популяризирането на дейността на обществените библиотеки в страната.

Кампанията за изпращане на предложения за наградите ще продължи до 20 октомври 2022 г. Номинациите се извършват съгласно статута на наградите, като за всяко предложение се попълва формуляр по образец. Попълнените формуляри се изпращат на имейл адреса на Фондацията foundation@glbulgaria.netСтатутът на наградите и формулярът за номинации могат да бъдат изтеглени от сайта на Фондацията.

Тази година ще бъдат приемани номинации за постижения през периода 1 октомври 2021 г. до 30 септември 2022 г. Лауреатите ще бъдат избрани на конкурсен принцип от петчленно жури, като селекцията ще се извърши на два етапа. Наградите ще бъдат връчени на седмия национален форум „Библиотеките днес“, който ще се проведе в София през месец ноември 2022 г. 

Номинации за наградите за всяка от категориите могат да се правят от ръководните органи на обществените библиотеки, организации в областта на науката, образованието, информационните технологии, библиотечното дело, развитието на местните общности и на гражданското общество и др. Препоръчваме да се запознаете със Статута на наградите преди да пристъпите към подаването на предложения за номинации.

Знакът на годишните награди е стилизирано пластично изображение, изработено от художника Павел Божерянов. Наградите нямат друго материално изражение освен художествения си знак.

Наградата за медии във две подкатегории – за национална и за регионална медия ще се присъжда на медии, допринесли за поставянето и разработването на теми за проблемите, предизвикателствата и възможностите, свързани с развитието на обществените библиотеки и създаването на условия за свободен и равен достъп до информация, култура, знание и услуги за гражданите чрез библиотеките.

Наградата за спомоществовател ще се връчва за дарителска дейност в подкрепа на кампания, проект или инициатива, осъществявана от Фондацията в изпълнение на мисията й да подпомага приобщаването на българските граждани към информационното общество чрез обществените библиотеки в страната.

Наградата за публична институция ще се връчва на институция, която в надграждане на задължителните й по закон изисквания, е подобрила условията за свободен и равен достъп до информация, култура, знание и услуги за гражданите чрез подкрепа за обществени библиотеки.

Повече подробности и формуляра за участие можете да намерите на страница на Глобани библиотеки - България. 

ngobg.info

Коментари

  • 17.11.2022, 08:43
    Аз съм бизнесдама от френски произход и пребивавам във Франция, информирам ви за моите предложения, защото може да ви заинтересуват. Давам заеми между физически лица в размер от 1000 до 500 000 € изплащаем за период от 1 до 30 години с годишен лихвен процент* от 2%, за да ви даде възможност да изпълните проекта си на по-ниска цена.труден, Свръхзадлъжнялост, Банково досие, Инвеститори, търговец, който желае да направи своя капитал печеливш? Това е добре, предлагам ви възможността да изпълните всеки ваш проект и/или да опростите бюджета си.Освен това ще ви дам окончателен отговор в рамките на 24 часа*. Не чакайте повече и се възползвайте от тази възможност да финансирате вашите проекти!За всякаква информация, не се колебайте да се свържете с мен по всяко време на имейл: dellenbach.dominique1964@gmail.com
    DOMIENIQU
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави