Търсене на
контакти на фирми
 

Програма за обмен на ученици Кенеди-Лугар (YES) набира кандидати

Програма за обмен на ученици Кенеди-Лугар (YES) набира кандидати

Финансирана от Бюрото по образователни и културни въпроси на Държавния департамент на САЩ, тази програма помага на учениците да развият трайни лични връзки, да участват в дейности, които насърчават взаимното разбирателство в различните култури, да зачитат многообразието, да придобият лидерски умения и да разбират по-добре процесите в гражданското общество. В същото време учениците от програма YES помагат на американските си съученици да обогатят познанията си за чуждите страни и култури.

Програмата предлага на ученици от 9 и 10 клас пълна стипендия, с която да заминат в САЩ за една учебна година. Там ще бъдат настанени в американско приемно семейство и ще бъдат записани в американско държавно училище.

Всеки желаещ може да кандидаства на следния линк след кратка регистрация:
https://ais.americancouncils.org/yes

Изисквания към кандидатите

Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания:

  • Да са родени между 01 януари 2006 и 15 юли 2008

  • Да са ученици в 9 или 10 клас на гимназия през есента на 2022

  • Да имат добър или по-висок успех

  • Да са изучавали английски език и демонстрират добро владеене

  • Да отговарят на изискванията за издаване на американска виза

  • Да могат да получат международен паспорт

Участници с увреждания

Програмата предоставя възможност на участници с увреждания също да подадат своите кандидатури. За тях критериите за кандидастване са малко по-разширени като могат да участват ученици, записани в среден курс на образование през есента на 2022 и родени между 15 февруари 2005 и 15 юли 2008. За участниците с увреждане са предвидени адаптирани тестове, както и допълнителни семинари, свързани със специфичните им нужди в рамките на програмата.

Програмата Кенеди-Лугар е създадена от Конгреса на САЩ през октомври 2002 г. в отговор на събитията от 11 септември 2001 г. От тогава в нея са участвали над 13 000 ученици от 45 държави. Огледалната програма Кенеди-Лугар YES Abroad насочена към американски ученици стартира през 2009 г.

Програма YES в България стартира официално през 2009 г. с надеждата да подобри комуникацията между гражданите на САЩ и България с цел насърчаване на взаимното разбирателство и уважение. От тогава 107 български ученици са завършили програмата YES и сега участват като алумни.

Програма YES се администрира в партньорство с Държавния департамент на САЩ от консорциум от организации с нестопанска цел, който се ръководи от Американски съвет за международно образование и включва множество организации за настаняване.

За въпроси:
yes.bg@americancouncils.org
Кристиян Найденов, 0879930228/ngobg.info

Коментари

  • 17.11.2022, 08:46
    Аз съм бизнесдама от френски произход и пребивавам във Франция, информирам ви за моите предложения, защото може да ви заинтересуват. Давам заеми между физически лица в размер от 1000 до 500 000 € изплащаем за период от 1 до 30 години с годишен лихвен процент* от 2%, за да ви даде възможност да изпълните проекта си на по-ниска цена.труден, Свръхзадлъжнялост, Банково досие, Инвеститори, търговец, който желае да направи своя капитал печеливш? Това е добре, предлагам ви възможността да изпълните всеки ваш проект и/или да опростите бюджета си.Освен това ще ви дам окончателен отговор в рамките на 24 часа*. Не чакайте повече и се възползвайте от тази възможност да финансирате вашите проекти!За всякаква информация, не се колебайте да се свържете с мен по всяко време на имейл: dellenbach.dominique1964@gmail.com
    DOMIENIQU
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави