Търсене на
контакти на фирми
 

Пестенето на газ в Европейския съюз влиза в сила от днес

 Пестенето на газ в Европейския съюз влиза в сила от днес

Планът на Европейския съюз за икономии на газ при извънредни ситуации, целящ подготовка за евентуално спиране на доставките на руско синьо гориво, влиза в сила от днес, 9 август, след като вчера бе публикуван в официалния вестник на ЕС, съобщиха ДПА и АФП.

Според плана всяка страна членка на Общността трябва доброволно да "положи всички усилия", за да намали потреблението си на газ с 15 на сто между 1 август и 31 март в сравнение със средния си разход за същия период през последните пет години.

По данни на Европейската комисия, за постигане на тази цел ЕС трябва общо да спести 45 милиарда кубични метра газ.

Само за Германия намаляването на консумацията на синьо гориво трябва да е около 10 милиарда кубични метра, съобщава БТА.

След като Москва значително намали доставките на газ за европейски държави през последните месеци, с този си ход Брюксел се подготвя за евентуално пълно спиране на доставките за ЕС, припомня ДПА.

Новият план за действие при извънредни ситуации освен това предвижда възможността за задействане на механизъм в целия ЕС в случай на широко разпространен недостиг на газ, въвеждащ задължителни цели за икономии на газ сред страните.

За да бъде задействан механизмът, предвиждащ задължителни съкращения на потреблението, ще трябва да дадат одобрение най-малко 65 процента от общото население на Евросъюза или поне 15 от страните членки.

Някои държави, включително Италия и Испания, си осигуриха изключения от подобна мярка и ще трябва да спестят под 15 процента газ./dir.bg

 

 

Коментари

  • 17.11.2022, 08:50
    Аз съм бизнесдама от френски произход и пребивавам във Франция, информирам ви за моите предложения, защото може да ви заинтересуват. Давам заеми между физически лица в размер от 1000 до 500 000 € изплащаем за период от 1 до 30 години с годишен лихвен процент* от 2%, за да ви даде възможност да изпълните проекта си на по-ниска цена.труден, Свръхзадлъжнялост, Банково досие, Инвеститори, търговец, който желае да направи своя капитал печеливш? Това е добре, предлагам ви възможността да изпълните всеки ваш проект и/или да опростите бюджета си.Освен това ще ви дам окончателен отговор в рамките на 24 часа*. Не чакайте повече и се възползвайте от тази възможност да финансирате вашите проекти!За всякаква информация, не се колебайте да се свържете с мен по всяко време на имейл: dellenbach.dominique1964@gmail.com
    DOMIENIQU
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави