Търсене на
контакти на фирми
 

Фондация „Образователно сътрудничество“ представя интерактивна образователна платформа

Фондация „Образователно сътрудничество“ представя интерактивна образователна платформа

На 20.06.2022 г. Фондация „Образователно сътрудничество" ще представи пред медии и гости интерактивната образователна платформа learnandplay.space. Тя е създадена в рамките на проект „Learn and Play“ и е насочена към преодоляване на езиковата бариера на учениците в начален курс, за които българския език не е майчин.


Събитието ще се състои на 20 юни, понеделник, от 11:00 часа в Литературен клуб „Перото“, НДК.

Проектът „Learn and Play“ е финансиран по програма Еразъм + с договор №2019-1-BG01-KA201-062561 в партньорство с организации от Испания, Турция и Ирландия. Той е насочен към често срещан проблем в образователните системи в много европейски държави: дефицит в областта на четивната грамотност при ранното детско обучение за деца, чиито майчин език е различен от официалния на страната. Тези дефицити пряко възпрепятстват добрите постижения на децата в следващите етапи на образование и се явяват силен рисков фактор за отпадане от училище.

По проекта е разработена иновативна методика за начална грамотност, базирана на ученето чрез игра, която е приложена на практика в интерактивната платформа learnandplay.space. Използвани са разнообразни интерактивни ресурси и визуализации, които целят активното участие на ученици, учители и родители.

Проектът предоставя и изобилие от идеи и педагогически инструменти, които имат за цел да повишат ефективното преподаване и учене. Учители и родители на деца в предучилищна степен и първи клас, чиито майчин език е различен от официалния, ще имат на разположение практически инструменти да подпомогнат децата от самото начало на тяхното образователно приключение.

Дете, което редовно чува  езика в естествена или силно наподобаваща естествената среда и го свързва с нормалните ежеднавни дейности, усеща правилата на езика. То не се притеснява да греши и да прави предположения. В този процес то развива не само езиковите си умения, а и цялостната си личност.

По време на събитието ще представим интерактивната платформа Learn and Play и методологията, базирана на игрови подход. Участниците ще имат възможност да се регистрират и да тестват образователните спирали./ngobg.info
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави