Търсене на
контакти на фирми
 

Кандидатствай за хакатони, посветени на устойчивата енергия и икономика:

Кандидатствай за хакатони, посветени на устойчивата енергия и икономика:

Ела на хакатон и развий решение заедно с ученици от въгледобивните райони в Югозападна България и студенти от университети в София.
Два тематични хакатона на 18-19.06.2022 г. на тема „Природни решения за справедлив преход“ и „Устойчиво енергийно развитие във въгледобивните райони“ търсят своите еко-нинджи!


Ако си студент в български университет, кандидатствай за участие.

Хакатоните се организират от JA Bulgaria и WWF Bulgaria. Всеки хакатон започва с лекции на съответната тема и продължава с генериране на иновативни идеи и решения на поставените проблеми от отборите-участници. На всеки хакатон ще бъде избран най-добрият отбор, за който има осигурени награди:
  • участие в международни срещи с участници от хакатони в другите държави – Северна Македония, Сърбия и Черна гора;
  • безплатно участие в пре-акселераторска прграма Beyond на JA Bulgaria и дъщерната ѝ компания TheEdge, където спечелилите отбори могат да доразвият идеите си и да ги превърнат в стартиращ бизнес;
  • посещение на Европейската комисия в Брюксел.
Хакатоните се организират от JA Bulgaria и WWF Bulgaria. Всеки хакатон започва с лекции на съответната тема. Твоят екип ще бъде оценяван по това колко добре работи заедно, колко иновативна е вашата идея и до каква степен тя може да се приложи в реални условия.
  • Ако имаш интереси в сферата на науката, технологиите, иновациите, предприемачеството, устойчивото развитие на бизнеса, зелените идеи или опазването на околната среда.
  • Ако искаш да работиш в екип с ученици от въгледобивните райони Бобов дол, Кюстендил и Перник за разработването на зелени идеи в подкрепа на справедливия преход.
Значи ти остава само да попълниш регистрационната форма тук.

След регистрация ще селектираме и ще се свържем с най-мотивираните кандидати, които ще получат от нас последваща информация за мястото на провеждане на хакатоните и тяхната детайлна програма.


Можеш да се подготвиш за участие в хакатоните, като изгледаш записи от 4-те лекции за студенти в цикъла „Бъдещето на енергията“, които проведохме през месец май в УНСС и СУ:


И записите от международните уебиниари по проекта:

Хакатоните се осъществяват в рамките на проекта „Panda Labs Junior за справедлив преход“ – общ проект на WWF България, Junior Achievement България, WWF Адрия-Сърбия, Junior Achievement Северна Македония и Eco team Черна гора, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската инициатива за климата (EUKI) и германското федерално министерство на околната среда, опазването на природата и ядрената безопасност (BMU). Основната му цел е да допринесе за справедлив преход и навременно развитие и знания и предприемачески капацитет сред младежите във въглищните райони в четирите държави. Проектът насърчава възобновяемата енергия, енергийната ефективност, кръговата икономика и решенията за смекчаване и адаптиране на климата./ngobg.info
 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави