Търсене на
контакти на фирми
 

Откриха "Хемус 2022": България е осъществила оръжеен износ за 177 млн. евро от началото на годината

 Откриха

Започна 15-ото издание на Международната специализирана изложба "Хемус 2022" в Пловдив. 22 страни и повече от 100 компании представят продукти и услуги, като половината са български.

"България е осъществила оръжеен износ за 177 милиона евро от началото на годината. За този период са издадени разрешителни за 504 милиона евро. Това съобщи началникът на кабинета на икономическия министър Калоян Методиев на пресконференция преди откриване на изложението за отбранителни продукти и услуги "Хемус 2022", което се провежда от 1 до 4 юни в Международния панаир в Пловдив и отчита ръст на изложителите.

Заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев съобщи, че ръководството на Министерството на отбраната работи върху Инвестиционен план-програма, която да бъде внесена в Народното събрание. Тя очертава перспективите в модернизацията на Въоръжените сили за 10-годишен период. "При реализацията на проектите целим пълна прозрачност във всички фази, отговорно изразходване на публичните финанси и максимално участие на български фирми, в съответствие с техните възможности", подчерта заместник-министър Георгиев.

Международното изложение "Хемус 2022" се провежда под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката и индустрията. Основен организатор е фондация "Хемус - 95".

Като част от откриване на изложението два изтребителя прелетяха ниско над Пловдив, като заедно с тях на малка височина летеше и хеликоптер, развяващ българското знаме./dir.bg

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави