Търсене на
контакти на фирми
 

Каузата „Добрите яйца не остават“ застава срещу разхищаването на храна

Каузата „Добрите яйца не остават“ застава срещу разхищаването на храна

В навечерието на празниците ферма за яйца от свободно отглеждани кокошки „Ангелов“ в партньорство с търговска верига „Фантастико“ стават част от благотворителната инициатива на Hellmann’s Bulgaria под надслов „Добрите яйца не остават“ в подкрепа на Българската хранителна банка. Кампанията цели да привлече общественото внимание към темата за разхищението на храна.

В периода от 15 април до 25 май в 20 от супермаркетите на търговската верига ще се продава специална лимитирана серия от 5000 кутии яйца с кауза. Потребителите ще заплащат 10 яйца, a ще получават 7. Стойността на трите липсващи, но заплатени яйца, ще бъде дарена на Българската хранителна банка.  Всеки от партньорите в благотворителната инициатива ще дари същата сума, каквато е общата събрана сума, дарена от клиентите на търговската верига.

Българската хранителна банка е единствената организация у нас, която се грижи за намаляване на изхвърлената храна и разпределението й към нуждаещи се хора в цялата страна. Всяка година организацията помага на над 20 000 души, предоставяйки хранителни продукти.

Каузата за намаляване на разхищението на храна се подкрепя от много родни звезди. Всеки от нас може да се включи, като закупи кутия яйца с кауза. Ще разпознаете специалната лимитирана серия от продукта по надписа „ДОБРИТЕ ЯЙЦА“ в супермаркетите на търговската верига./agrozona.bg

 

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави