Търсене на
контакти на фирми
 

Годишните награди за разследваща журналистика са отворени за номинации

Годишните награди за разследваща журналистика са отворени за номинации

За десета поредна година фондация „Радостина Константинова” ще връчи наградите за разследваща журналистика. Номинации и самономинации се приемат до 6 май на имейл konkurs@radostinakonstantinova.org.

Номинираните разследвания трябва да са разпространени от 1 април 2021 г. до 30 март 2022 г. в печатна или електронна медия.

Традиционно имената на отличените журналисти се обявяват на 11 май. Победителят получава плакет на скулптора Георги Чапкънов и парична награда в размер на 3 000 лв., а журито, в което влизат изявени журналисти, присъжда и две поощрителни награди.

Основната цел Фондацията е да насърчава обективната журналистика в България като подпомага колеги от всички медии. Освен годишна награда, с която се отличават млади репортери за разследваща публикация, репортаж или радио и телевизионно предаване, неправителствената организация осигурява стажове в международни печатни медии и годишни стипендии на студенти от Факултета по журналистика и масова комуникация при СУ „Св. Климент Охридски”./ngobg.info

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави