Търсене на
контакти на фирми
 

Подготвят нов финансов инструмент за помощ на фермерите в ЕС

Подготвят нов финансов инструмент за помощ на фермерите в ЕС

Нов финансов инструмент ще комбинира подпомагане от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ). Той ще бъде ключов момент в Инвестиционния план на Европейската комися за Европа и се създава в сътрудничество с Европейската инвестиционна банка.

Детайлите на инициативата скоро ще бъдат обявени и първите пилотни проекти ще започнат в няколко държави-членки на ЕС през следващите две години. Това стана ясно по време на 7-ата конференция за финансовите инстурменти на ЕС Fi-Compass, предават от пресцентъра на Европейската комисия.

„Финансирането от ЕФСИ е на разположение и вече оказва подкрепа на малки предприятия, както и на проекти, които от икономическа и техническа гледна точка могат да бъдат осъществени в секторите земеделие и хранително-вкусова промишленост.”, каза вице-президентът на Европейската комисия Юри Катайнен. „Този нов финансов инструмент е очаквана стъпка към използването на повече финансови инструменти за двата сектора – движим се в правилната посока към повече работни места и растеж.”

„Развивайки достатъчен брой правилни финансови инструменти, можем значително да подобрим капацитета на нашите фермери и аграрния бизнес да съзават иновации, да се развиват да изнаят и да създават работни места”, заяви еврокомисарят по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган, „Новата инициатива на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и ЕФСИ представлява огромна нова възможност и предлага отлични възможности за привличане на частен капитал. Готов съм да подкрепя с всички сили всяка страна-членка, която е готова да отвори своя финансов свят за своите фермери и бизнесът в селските райони.”/Агрозона

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави