Търсене на
контакти на фирми
 

Две германски компании обмислят да инвестират в България

Две германски компании обмислят да инвестират в България

Две германски компании - Stabilus и Dräxlmaier - са заявили интерес за започване на съвместна работа в България, Румъния и Сърбия. Това стана ясно на международната търговска конференция за електроника, металообработка, кабели, гума, пластмаса, оборудване, услуги, логистика и опаковки, която се организира от Асоциацията за управление на доставки, поръчки и логистика на Германия в Букурещ, съобщиха от Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия у нас.

Stabilus е лидер в производството на пружинни механизми. Компанията е основана през 1934 г. Днес е един от най-големите доставчици в бранша си. Мениджмънтът на предприятието е заложил на многобройните заводи за производство, разпръснати из целия свят. Stabilus вижда в България огромен потенциал за растеж и развитие както на предприятието, така и на нашата икономика, се казва в съобщението на българската агенция за малкия и среден бизнес.

Dräxlmaier се занимава с доставка на автомобилни компоненти. Компанията е специализира в автомобилна електроника, интериор, производство на инструменти и логистика. Създадена е през 1958 г., а днес е една от най-големите в бранша си. Управлява 58 завода в 22 страни на четири континента. Дългогодишни клиенти на Dräxlmaier са BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi, Porsche, Jaguar и Bulgatti.

В търговската конференция в Букурещ участваха 16 български фирми с подкрепата на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Основните цели на конференцията са създаване на нови стратегии за доставки, осигуряване на печеливши партньорства, квалификация и развитие на доставките и нови бизнес контакти.

Проявата се превърна в своеобразен бизнес инкубатор, давайки поле за по-различно и запомнящо представяне дейността на участниците и новостите на пазара, осигуряване на добра среда за нови бизнес партньорства, чрез представяне на добри практики и иновативни решения./Mediapool

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави