Търсене на
контакти на фирми
 

Индийска хотелска верига проучва опции за инвестиции в България

Индийска хотелска верига проучва опции за инвестиции в България

Възможностите за инвестиции в хотелски бизнес в България, кинотуризъм и СПА-туризъм са обсъдили главният мениджър на индийската хотелска верига TAJ Дижвижай Сингх (Digvijay Singh) и министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова в четвъртък.

Пред Сингх са били представени няколко потенциални проекта, които биха били в интерес на компанията, но от Министерството на туризма не посочиха кои са те. Като коментирани атрактивни дестинации за строеж на хотели висока категория са били посочени София и Черноморието.

"Само за този летен сезон сме посрещнали над 5 млн. чуждестранни туристи“, посочила Николина Ангелкова, цитирана от пресцентъра си. Тя допълва, че България има големи перспективи за развитие на зимния сезон и акцентира, че за миналия сезон сме отчели над 1,2 млн. чужденци.

"Независимо от последните събития, България е стабилна държава, а инвестициите в сектор туризъм са национален приоритет“, уверила Ангелкова госта си по повод оставката на правителството

Дижвижай Сингх е акцентирал върху възможностите на кинотуризма, който е практикуван от много индийци. Към момента е стартирана програма "По стъпките на Shivaay” – един от филмовите хитове на 2016 г. на Боливуд, който е сниман в България. Тя обединява знаковите места от снимките на лентата, като филмовите фенове могат да ги посетят и разгледат.

Хотелска верига TAJ е една от най-големите и авторитетни в цял свят, като разполага със 100 хотела в 62 страни. Тя е част от транснационалния концерн “ТАТА Груп”, базиран в Индия и обединяващ над 100 компании в автомобилостроенето, стоманопроизводството, електрониката, информационни технологии, туризма, енергетика и други. Те осигуряват работа на над 600 хил. души в целия свят и имат общ пазарен дял от над 100 млрд. долара. /Mediapool

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави