Търсене на
контакти на фирми
 

Открит бе обновеният с 4.4 млн. лв. от "Ей И Ес" Младежки център в Гълъбово

Открит бе обновеният с 4.4 млн. лв. от

В Гълъбово бе открито най-модерното в региона на Стара Загора съоръжение за спорт и развлечение, което бе напълно обновено с 4.4 млн. лв., предоставени от американската компания "Ей И Ес" (AES), собственик на ТЕЦ "Ей И Ес Гълъбово". Лентата на Младежки център бе прерязана в петък от енергийния министър Теменужка Петкова и спортната легенда Йордан Йовчев в присъствието на заместник-посланика на САЩ в България Мартина Стронг, областния управител на Стара Загора Георги Ранов и кмета на Гълъбово Николай Тонев.

Цялостният ремонт на съоръжението, финансирано изцяло от американската фирма, продължи 18 месеца, през които бе напълно обновена съществуващата сграда, бяха изградени нови съоръжения за спорт и отдих, а с озеленяването на терена мястото е превърнато в красив парк за отдих и развлечение на местните жители. Така комплексът на Младежкия център предлага на жителите на града голяма спортна зала, зали за народни танци и художествена гимнастика, компютърна зала, закрит и открит фитнес, детски площадки и покрита сцена за концерти.

За нашата община беше невъзможно да отдели над 4 млн. лв., за да изгради Младежкия център и парка във вида, в който ги виждате. Затова бих искал да кажа "огромно благодаря!“ на "ЕЙ И ЕС България", заяви кметът на Гълъбово Николай Тонев.

Младежкият център безспорно ще подобри качеството на живот на хората от региона, коментира Теменужка Петкова. Радвам се, че "Ей И Ес" е не само компания, която е основна част от електроенергийната система на страната, но и успешно реализира програмата си за корпоративна социална отговорност, допълни тя.

Това е пример за сътрудничеството между САЩ и България на различни нива, което позволява реализацията на много подобни проекти, заяви заместник-посланикът на САЩ Мартина Стронг.

Младежкият център не е просто една голяма инвестиция, а значим проект и показва грижа за младото поколение, посочи от своя страна Оливие Маркет, изпълнителен директор на "Ей И Ес България".

При разглеждането на парка Йордан Йовчев направи кратка гимнастическа демонстрация на откритото фитнес съоръжение. "Може би от Гълъбово ще изгрее следващата спортна звезда на България", заяви световният шампион по спортна гимнастика.

Досега от "Ей И Ес", която работи у нас от 2001 г., са инвестирали над 13.6 млн. лв. в региона на Гълъбово./Mediapool

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави