Търсене на
контакти на фирми
 

"Юбер" обяви, че няма да закрива инженерния си център в София

Компанията за споделени пътувания "Юбер" (Uber) няма да закрива инженерния си център в  София, а дори ще го развива като за целта е получила първокласен сертификат от държавата, съобщиха от дружеството в петък по повод медийни публикации, че изтегля екипа си от България. в София.

"Ние продължаваме да инвестираме в нашия местен център за разработка на софтуер и се надяваме да назначим още висококвалифицирани и талантливи български инженери. Наскоро "Юбер" официално получи сертификат за инвестиция клас А от Министерството на икономиката и Българската агенция за инвестиции за проект за по-нататъшното развитие на инженерния ни център в София, който обслужва 450 града в над 80 страни, в които се предлага услугата ни", заявиха от компанията в съобщение до медиите.

Вестник "Сега" информира, че в четвъртък платформата за споделени пътувания е изпратила съобщения до всички шофьори в България "да не посещават местните офиси".От компанията са посочили, че работят новите дигитални услуги като тяхната да бъдат вкарани в българското законодателство.

Компанията, която започна дейност у нас през 2014 г., бе принудена да прекрати предлагането на услугата след като Комисията за защита на конкуренцията обяви, че "Юбер" нарушава антимонополните правила, извършва нелоялна конкуренцията на таксиметровите шофьори и заобикаля данъчните закони. Определението на КЗК бе потвърдено от Върховния административен съд през 2015 г.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави