Търсене на
контакти на фирми
 

Американска фирма започва да отглежда патици край Севлиево

Американска фирма започва да отглежда патици край Севлиево

Американската компания "Мейпъл Лийф Фармс" (Maple Leaf Farms) е изградила край Севлиево ферма за отглеждане на патици и ще произвежда от тях месо и продукти. Това заявиха собствениците на фирмата Джон Тъкър и Скот Тъкър, които представиха дейността си в резиденцията на посланика на САЩ у нас Ерик Рубин. Това съобщиха в петък от агенцията за малки и средни предприятия, чийто директор Мариета Захариева е присъствала на презентацията заедно съз зам.-земеделския министър Васил Грудев.

"Искаме през България да стъпим на пазара в Европа, Близкия изток и Азия. Плановете ни за растеж са много големи“, заяви Джон Тъкър, цитиран в съобщението. Фирмата ще ползва партньорството на български компании и фермери в плановете си да развива в Европа местно производство на висококачествени патешки продукти, които да отговорят на изискванията на хранителната индустрия в ЕС

Впечатлени сме от българското земеделие и персонала. Получихме голяма подкрепа от държавата в лицето на Министерството на земеделието и храните, посочи Скот Тъкър.

"Мейпъл Лийф Фармс" е водеща компания на американския пазар с продукти от патешко месо с изключително качество. Създадена е през 1958 г. в щата Индиана. Произвежда над 15 млн. патици годишно. За нея работят над 1200 служители и над 100 фермери.

Посланик Рубин заяви, че посолството работи в посока за насърчаване на американските инвестиции в България. Той разговаря с Мариета Захариева да бъдат организирани съвместни бизнес делегации с цел увеличаване на взаимната търговия.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави