Търсене на
контакти на фирми
 

Търгът за тол системата отново спрян от поредни фирми фантоми

Търгът за тол системата отново спрян от поредни фирми фантоми

За четвърти път се спира обществената поръчка за въвеждане на тол системата за платено преминаване на товарните камиони, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" в понеделник.

Този път жалби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) са внесли фирмите "Ерба 96“ ООД и "ВИТРОНИК Д-Р ИНЖ. ЩАЙН БИЛДФЕРАРБАЙТУНГСЗЮСТЕМЕ" ООД, за които няма никаква информация в Търговския регистър и в правно-информационните системи и не е ясно каква е дейността им и с какви мотиви протестират търга. Жалбите им са подадени на 9 септември.

С определение от 12 септември  КЗК оставя без уважение искането за спиране на обществената поръчка за тол системата, но то все още не е влязло в сила и дотогава процедурата е прекратена.

Поредното спиране идва няма и две седмици след подновяването на поръчката на 30 август, когато КЗК не уважи третата жалба срещу поръчката на фирмата без дейност "Пропърти Стан", регистрирана в радомирското село Радуил.

Предишните две жалби срещу търга бяха на фирмата фантом  "Мархинженеринг", която първо оспорваше търга с формални доводи, които бяха отхвърлени от КЗК и Върховния административен съд.

Според последното обявяване на поръчката оферти трябваше да се подават до 26 септември. Новото прекратяване не е ясно как ще се отрази на сроковете.

Проектът за изграждането на тол системата ще трябва да бъде изпълнен за 19 месеца. Двеста милиона лева без ДДС е прогнозната цена за системата, която ще въведе  платено преминаване на пътищата за камионите и ще премахне сегашните хартиени винетни стикери с електронни./Mediapool

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави