Търсене на
контакти на фирми
 

„Творческа Европа“: Европейската комисия публикува първите покани за представяне на предложения в подкрепа на аудио-визуалната индустрия

„Творческа Европа“: Европейската комисия публикува първите покани за представяне на предложения в подкрепа на аудио-визуалната индустрия

Европейската комисия публикува първите три покани за представяне на предложения в рамките на програма „Творческа Европа“ — направление МЕДИА за 2022 г., като тази година средствата от ЕС за финансиране на проектите възлизат на общо 226 милиона евро.

Целта е да се подкрепи възстановяването на аудиовизуалния сектор и да се засили неговата конкурентоспособност както в Европа, така и в световен мащаб.

Трите публикувани покани са МЕДИА 360°Пътуващи филми и Мрежи от европейски фестивали.

МЕДИА 360°“ е един от новите конкурси на МЕДИА, подкрепящи широк спректър от дейности, насочени към развитието на таланти, компетентност и умения; стимулиране на трансграничното сътрудничество, мобилност и иновации при производството на европейски аудиовизуални произведения, посредством сътрудничество между държавите-членки с различен аудиовизуален капацитет.

Краен срок за кандидатстване: 12 април 2022 г.

„Мрежи от европейски фестивали“ – подкрепата по конкурса е насочена към осъществяването на съвместни дейности между европейски аудиовизуални фестивали, насочени към повишаване на интереса на публиката към ненационално европейско аудиовизуално съдържание и насърчаване на разпространението и видимостта му.

Краен срок за кандидатстване: 7 април 2022 г.

„Пътуващи филми“ – този конкурс има за цел да насърчи широкото разпространение на нови, съвременни, ненационални европейски филми, чрез подкрепа за търговски агенти и разпространители, които да инвестират в промоция и разпространителски кампании.

Краен срок за кандидатстване: 15 март 2022 г.

Още няколко покани в рамките на трите направления на програма „Творческа Европа“ ще бъдат публикувани на портала на Комисията, посветен на възможностите за финансиране и за участие в търгове.

Повече информация ще намерите в документа тук.

https://eudirect-bl.org/

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави