Търсене на
контакти на фирми
 

Съвет от министри ще координира водните политики

Съвет от министри ще координира водните политики

Съвет от девет министри и председателя на общинското сдружение ще координира политиките в областта на водния сектор, реши правителството, което на заседанието си в сряда прие правилник за работа на звеното, създадено с поправки в Закона за водите.

Координационният съвет ще следи дейностите по разработване и изпълнение на плановете за управление на речните басейни и плановете за управление на риска от наводнения. За последните преди ден Сметната палата обяви, че се бавят въпреки дадените от еврофондовете 12 млн. лв. и ако не са готови до края на 2016 г., има опасност от спиране на парите от ЕС за екология.

Звеното ще координира и дейностите по финансиране и изпълнение на включените в плановете мерки за опазване и възстановяване на водите, и за намаляване на вероятността и неблагоприятните последици от наводнения. Ще разглежда и доклади от областните управители за състоянието на водната инфраструктура и резултатите от контролната дейност.

Председател на Координационния съвет по водите е министърът на околната среда и водите. Останалите членове са министрите на земеделието , на енергетиката, на икономиката, на регионалното развитие, на здравеопазването, на вътрешните работи, на транспорта, на образованието и науката, както и председателят на Националното сдружение на общините в България.

Съветът ще трябва да провежда редовни заседания по предварително установен годишен график за работа, приет на негово заседание. Председателят може да свиква и извънредни заседания, посочват от правителствената пресслужба.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави