Търсене на
контакти на фирми
 

Готов е проектът за индустриалните зони

Готов е проектът за индустриалните зони

Проектът за индустриалните зони и логистичните паркове вече е готов и се обсъжда от експерти. Това обясни министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на дискусията "Да на бългаарските региони", организирана от "Стандарт" в Бургас. "Инвеститорите - български и чужди, не ползват просто един терен в тези паркове, а комбинация от услуги и инфраструктура за инвестиции, на едно място работят производители, доставчици и подизпълнители и така бизнесът се улеснява", обясни министърът.И заяви, че създаването на подобни паркове като успешната индустриална зона в Бургас е сред приоритетите на ръководеното от него ведомство, пише "Стандарт". 

"В новия закон за насърчаване на инвестициите се предвижда да се предлагат стимули според нужните инвестиции за отделните региони", заяви още Лукарски. И отчете, че над 450 проекта на стойност 258 милиона лева се изпълняват по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност за подобряване производството на малките и средните предприятия".

Предстои да стартират схемите за подкрепа на иновациите в предприятията. Фирмите могат да кандидатстват и по инициативата за малки и средни предприятия за финансов ресурс като гарант за кредитиране.

Министър Лукарски подкрепи и искането на кмета на Бургас Димитър Николов за отваряне на регионален център на Българската агенция за инвестиции в морския град.

Припомняме, че днес се провежда дискусията "ДА! На българските региони - Бургас", която в. "Стандарт" и КРИБ организират в зала "Георги Баев" на Морското казино. В дебатите участват министърът на икономиката Божидар Лукарски, заместник социалният министър Деница Сачева, зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, председателят на КРИБ Бургас Стоян Караненов и др.
Целта на дискусията е да състави план за развитие на регионалната икономика и постигане на регионален икономически растеж в Бургас. В конференцията ще се включат и кметове от региона.

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави