Търсене на
контакти на фирми
 

Международната научна конференция, организирана от ИАИ стартира в сряда с актуални земеделски теми

Международната научна конференция, организирана от ИАИ стартира в сряда с актуални земеделски теми
Институтът по аграрна икономика за осми поледен път организира Международна научна конференция, „Земеделие и снабдяване с храни: пазари и политики“.  Форумът, в който ще вземат участие научни работници и експерти от водещи университети в Европа и САЩ ще се проведе тази седмица на 27 и 28 октомври.
Докладите ще бъдат представени онлайн в платформата ZOOM.
https://zoom.us/j/96342151810, Meeting ID: 963 4215 1810, Passcode: 130850
Партньор  е Европейска мрежа за развитие на селските райони” – ERDN, която ще има своя пленарна сесия през втория работен ден на конференцията.
След официалното откриване и поздравленията от част от гостите, ще започне първата пленарна сесия от конференцията – „Земеделски стокови пазари“, чийто модератор ще бъде проф. Храбрин Башев. Сесията ще започне с презентация от аграрното министерство – „Приоритети и политики в областта на храните“, с интерес се очаква докладът на д-р Джулиан Бинфийлд от FAPRI, Университет Мисури, който е на тема „Предвиждания за глобалните стокови пазари и настоящи ключови фактори на влияние“, сесията ще завърши с анализа на гл. ас. д-р Даниела Димитрова и докторант Васил Стойчев  – „Предвиждания за основни сектори в българското селско стопанство“.
Не по-малко интересна и за научната общност, но и за представителите на българските фермери ще бъде втората сесия – „ОСП и отраженията на аграрната политика“ с модератор проф. Иван Пенов от Аграрен университет, Пловдив. Снежана Благоева от представителството на Република България в

ЕС ще изнесе доклад „Новости, приоритети и възможности“, доц. д-р Раул Йонгенийл, Университет Вагенинген, Нидерландия ще говори за „Очаквани изменения в земеделското развитие от „Зелената”

сделка и Новата ОСП“, а директорът на Инстиута по аграрна икономика доц. д-р Божидар Иванов ще представи анализ на тема „Факторната производителност – перспективи в Новата ОСП“.
Повече информация и програмата с линкове за присъединяване може да се видят на електронната страница на ИАИ. – ТУК.
Конференцията е насочена към академичните и научните среди, представители на бизнеса в земеделието, местната администрация и държавната адмиинистрация.
Тематични направления:
  • Земеделски и стокови пазари – макроикономически ефекти;
  • Земеделски политики в прехода към устойчива и зелена икономика;
  • Пазарът на храни – COVID-19 и международната търговия;
  • Бъдещето пред различните типове селски райони;
  • Иновации, кръгова и биоикономика; /agrozona.bg
 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави