Търсене на
контакти на фирми
 

До 2 октомври 300 компании показват вкус и иновации в хранителната промишленост

До 2 октомври 300 компании показват вкус и иновации в хранителната промишленост

По-ниската ставка за ДДС за стоките и услугите в сектора на хранително-вкусовата промишленост от 9% ще окаже пряка подкрепа както на производителите, така и на потребителите, особено в условията на пандемията, в която се намираме и министърът на земеделието, храните и горите застава зад тази инициатива, каза проф. Христо Бозуков по време на откриването на международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД&ДРИНК, които се провеждат от днес до 2 октомври т.г. в столицата.

На старта на форума всички организатори се обединиха около тезата, че в тези трудни времена родната хранителна индустрия има нужда от подкрепа от страна на потребителите.

Около 300 са компаниите, които представят на широката публика иновации и продукти от различните сектори на хранителната промишленост. По време на международните изложения производителите имат професионална платформа, в която представителите на хранително-вкусовия сектор ще развиват бизнеса си, създават професионални контакти, представят своите продукти и ще се запознаят с най-новите технологии и машини. Общото число на брандовете, които намират публика по време на изложенията са над 800.

Като ключова пресечна точка за индустрията на Балканите и Източна Европа, Международните хранителни изложения са бизнес-платформата, на която продуктите и услугите си ще представят фирми от България, Италия, САЩ, Гърция, Румъния, Беларус. По повод изложенията полска делегация от млекопреработватели, наброяваща 40 души, ще посети щандовете в Интер Експо Център, съобщиха от Интер Експо Център.

В рамките на изложенията богатата съпътстваща програма носи добавена стойност на форума. Утвърдилата се платформа за събития Сетива без граници ще предложи Маратон на вкусовете. В дните на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД&ДРИНК 4 пъти на ден шеф-готвачи ще представят рецепти, включващи водещи продукти на изложителите. Много майсторски класове, състезания и браншови събития очакват присъстващите, сред които: форумът „Хляб, вино и малко шоколад!“, организиран от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите, „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и адитиви.

Към професионалистите са насочени Майсторски клас за дизайн на продукти и опаковки с проф. Христо Кафтанджиев и конгрес, посветен на онлайн-търговските практики./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави