Търсене на
контакти на фирми
 

Начало на седмото издание на конкурса „За енджиотата и хората“

Начало на седмото издание на конкурса „За енджиотата и хората“

Втора година един вирус променя живота ни. Невидим е, но видимо ни накара да осъзнаем колко уязвими и свързани сме ние, хората. В трудни моменти на несигурност и тревога усещаме колко важни са хората около нас. Разбрахме и че всеки от нас е важен за другите. Ние, хората от гражданските организации, работим за различни каузи – културни, социални, образователни, здравни. За полезността на работата ни е важно обществото да ни познава, да ни вярва и да ни подкрепя. Така можем да правим повече и по-добре за повече хора.

Много организации представят на сайта си и в печатни материали мисията, ценностите и целите си. А дали това е достатъчно в 21 век на информацията и информационните технологии? Не е ли важно и какво сме научили, в какво сме станали по-добри, какво е новото в работата ни, какво сме променили, как хората могат да се включат? Това е разказът за живота на една организация.  

Фондация „Лале“ и Информационният портал за неправителствените организации в България обявяват за поредна година конкурс за есе на тема „Защо моята организация е важна за хората?“.

Конкурсът е отворен за всички граждански организации. Целта ни е да предизвикаме и насърчим колегите да използват човешки език в общуването с хората, с които и за които работят, дарителите, доброволците, другите организации, медиите, обществото...

Разкажете ни

в една страница защо вашата организация е важна за хората. Старайте се да не използвате професионален жаргон, термини и чуждици. Изпратете своя текст на mgeorgieva@tulipfoundation.net  до 18 октомври 2021 година. В писмото си посочете името на автора, организацията и данни за контакт.  

Жури от изявени пишещи хора (журналисти, писатели, хора на изкуството) ще определи най-добрите текстове по три критерия:

  • човешки език на писане;
  • ясно и разбираемо представяне на организацията и значението й за хората;
  • интересен и вълнуващ разказ.

Най-добрите текстове ще получат парична награда и публично представяне. Наградите ще бъдат обявени на публична церемония през ноември тази година./ngobg.info

 

Прибави коментар

   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави