Търсене на
контакти на фирми
 

Начало на кампанията на конкурса „Иновативно предприатие на годината 2021".

Начало на кампанията на конкурса „Иновативно предприатие на годината 2021
Кандидатстването онлайн е отворено до 10 октомври 2021 г., неделя, 23:45 часа на онлайн платформата https://innovation.bg/.

В инициативата могат да се включат активни фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Отворени са 8 категории - пазарно лидерство, социална и зелена иновация, дигитална транформация, иновативно новостартирало предприятие, иновационен мениджмънт и др.
 
Конкурсът цели да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Кандидатите се оценяват в отделни категории по специална методология от експертна група и от жури, според въздействието на отличените иновации. Жури от представители на държавни институции, бизнеса, научната общност, финансови и банкови институции, бизнес клъстери, браншови организации и медии определя победителите.

„Иновативно предприятие на годината 2021“ се организира от Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, и на София Тех Парк.

Конкурсът се провежда традиционно под егидата на Президента на Р. България. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие.

Отличията в конкурса се връчват по време на Националния иновационен форум през декември. В тазгодишното издание на конкурса София Тех Парк ще подкрепи победителя в категория “Иновативно новостартирало предприятие” със специална пакетна награда от услуги и консултации, насочени изцяло към стартиращия бизнес.

Събитието ще се излъчва онлайн със съдействието на MP Studio – лауреат в конкурса “Иновативно предприятие на годината 2017” и носител на наградата за иновация в креативните индустрии.

От 2004 г. над 130 фирми са били наградени в конкурса, като финалистите и победителите получават експертна и медийна подкрепа за бизнеса си и правото да използват утвърдената марка „Високи постижения в иновациите“ / ’Excellence in Innovation’ на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

През 2020 г. “СТАМ” ООД и “Ондо Солюшънс” ООД получиха почетните статуетки в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2020“. Сред победителите през годините са и “Еведо България”, “Електросфера”, “Спесима“, „Принтиво“, „Софтуерен университет“, „Скейл Фокус“, „Ултрафлекс Корпорейшън“, „Интернешънъл Пауър Съплай“, „Провиотик“, „Найкомс“, „Ведамо“.

Приложения:

ngobg.info

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави