Търсене на
контакти на фирми
 

Бургас отвръща на Марешки

Бургас отвръща на Марешки

Някои от бензиностанциите в Бургас са „подстригали” цените на горивата с цели 10 стотинки през последните дни, пише „Черноморски фар”. Намалението идва седмица след като политикът и предприемач Веселин Марешки отвори два обекта в Айтос, в които бензинът и дизелът се продават по 15 стотинки по-евтино от областния град. Литър бензин А95 се харчи там по 1,64 лв., дизелът - по 1,48, а газта - по 0,69 лв. Авантата доведе до истинска истерия и километрични опашки от автомобили.
Бургас обаче отвърна на удара. Бензиностанция на изхода на бургаския комплекс „Меден рудник” вече продава бензина на цена от 1.68лв. за литър, а дизела - за 1.58. 

Такива са мизите, които предлага обект и в квартал „Победа”. И в двата случая обаче става дума за дребни играчи в бранша. Независимо от инициативата на Марешки, големите вериги в Бургас държат цените на горивата на стандартните си нива от 1.79 за бензин и 1.73 за дизел. 

Един от едрите търговци обаче прави отстъпки на редовните си клиенти с есемеси. Праща се цифров код, който гарантира намаление от 10 стотинки на литър гориво. Кодът обаче не е персонален и може да се преотстъпва на приятели.

В Бургас има и други обекти от бранша, които са направили намаление. Повечето от тях пак са малки бензиностанции, за които хората дори не подозират, че съществуват. Там цените са от 5 до 10 стотинки по-ниски от тези в големите имена на пазара. /БЛИЦ

 

Прибави коментар

   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави