Търсене на
контакти на фирми
 

Пускат влак от Китай до Бургас

Пускат влак от Китай до Бургас

Товарен влак ще пътува между Китай и Бургас. Контейнерен блок-влак от китайския град Джънгджоу до Бургас ще тръгне през март 2016 г. Това стана ясно по време на среща между кмета на града Димитър Николов, председателя на Българо-китайската търговско промишлена палата Виктор Азманов и представители на китайската търговска компания WGYP. Тя е първата фирма с лиценз за безмитна трансгранична електронна търговия (duty free cross boarder e-commerce), в рамките на пилотната зона за такава търговия в град Джънгджоу в Китай.WGYP е и в основата на блок-влака от Джънгджоу до Хамбург, Германия, който вече две години се оперира от партньора на WGYP - ZIH.
Целта на посещението на китайската делегация в България беше проучване на възможностите за стартиране на нова жп линия Джънгджоу - Бургас и поставянето на морския ни град като една от важните спирки по Пътя на коприната. На срещата бяха обсъдени и опциите за установяване на взаимоотношения с производители от региона с цел директен износ на местна българска продукция за Китай.

Според кмета Димитър Николов тази инициатива ще даде тласък на местната икономика и ще привлече повече сериозни инвеститори. Всички местни компании могат да се обръщат към общинската администрация при желание да осъществят контакти с китайски партньори, посочи Николов. На срещата присъстваха Франк Фу, председател на WGYP, Едсон Тонг, вицепрезидент, Алекс Ма Чиеф от Международния департамент на компанията и мениджъра за България. Представителите на WGYP се срещнаха и със зам.-областния управител Севдалина Турманова, която представи възможностите за инвестиции в региона, както и потенциала на областта в сферата на туризма и селското стопанство.

Източник: standartnews.com

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави