Търсене на
контакти на фирми
 

БАБХ публикува новите изисквания за търговия с храни с Великобритания

БАБХ публикува новите изисквания за търговия с храни с Великобритания

Новите изиисквания за търговия с храни с Великобритания, които засягат родната хранително-вкусова промишленост вече могат да бъдат намерени на сайта на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), отделени в специална секция BREXIT.  В нея всички заинтересовани производители и търговци, които оперират с храни, могат да намерят какви са изискванията на страната, която от 1 януари 2021 г напусна Европейския съюз. В документите има вкючени както общи насоки за вноса на стоки във Великобритания – граничен оперативен модел за растения и растителни продукти – етап 1, така и полезна информация за фирмите, които се занимават с търговия на растения и растителни продукти с Великобритания.

На потребителите експертите от БАБХ предоставят и пряка връзка до различни ветеринарни сертификати – за месни продукти и обработени стомаси, пикочни мехури и черва; за месни заготовки, както и образец на здравен сертификат за яйца за люпене на домашни птици, различни от щраусови птици.

На страницата на БАБХ могат да се намерят и пазарните изисквания за внос във Великобритания на яйца за люпене и пилета, какви реквизити трябва да съдържат етикетите и каква информация да има на тях, както и образец на ветеринарен сертификат за еднодневни пилета, различни от щраусови.

Представени са и общите насоки и правила за износ между Обединеното кралство и ЕС, изискванията на митническия контрол, готовността на митническите власти, както и полезни връзки за за насоки при транспортиране на стоки между Обединено Кралство Великобритания и Европейски съюз след 1 януари 2021г./agrozona.bg

 

Прибави коментар

   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави